• A főváros vonzáskörzetében is találhatók olyan termálfürdők, amelyek viszonylag olcsó belépőt kínálnak, miközben minősített gyógyvízzel rendelkeznek.

  • Összegyűjtöttük ezek közül az öt legolcsóbb belépőt kínáló termálfürdőt.

Néhány évvel ezelőtt, amikor az olcsó belépővel rendelkező termálfürdőket emlegettük, akkor ezeknél jellemzően 800-1500 forint között mozgott a felnőtt napi belépők ára. Manapság már akkor is az olcsóbb kategóriába tartozik egy fürdő, ha a teljes árú jegyek 2500-3000 forint körül alakulnak…

Megnéztük, milyen lehetőségek vannak Budapest környékén azok számára, akik olcsóbb, de minősített gyógyvízzel rendelkező fürdőt keresnek. Szerencsére azért találni olyan termálfürdőket, ahol a felnőtt belépők ára a 2500 forint körüli sávban, a diák- és nyugdíjas jegyek pedig a 1500-2000 forint között szinten mozognak. Persze nem véletlenül olcsóbbak ezek a fürdők, be kell érnünk szabadtéri medencékkel, de ez így nyáron talán vállalható kompromisszumot jelent.

Albertirsai Gyógyvizű Fürdő

A Cegléd és Monor között félúton fekvő Albertirsa fürdőjét nemrég emlegettük. A gyógyvizes fürdőnek öt medencéje van és a nyári idényben tartanak nyitva. A felnőtt napi belépő 2700 forintba, a diák és nyugdíjas jegy 2000 forintba, a 4-6 évesek számára kínált belépő pedig 1400 forintba kerül.

ülőmedence az albertirsai termálstrandon

Gödi Termálfürdő

Az egész évben üzemelő strandfürdőben termálmedence, sportmedence és szezonálisan egy gyermekmedence található. A felnőtt belépőjegy 2400 forint, nyugdíjasoknak, gyerekeknek és diákoknak 1700 forint, a helyi lakosok pedig kedvezményt kapnak minden jegytípusból.

Gödi termálfürdő

Nagykátai Gyógy- és Strandfürdő

A Pest vármegye délkeleti részén lévő Nagykátán a fedett fürdő egész évben üzemel, az ötmedencés strandi rész pedig szezonálisan. A strandfürdőbe külön (olcsóbban) is váltható belépőjegy. A felnőtt strandbelépő 2900 forint, a gyerekek, diákok és nyugdíjasok számára 2300 forint. Két felnőtt és egy gyermek esetén a családi belépő ára 6900 forint, további gyerekenként 900 forint. A helyi lakosok a fentiekből kedvezményt kapnak.

Nagykáta fürdő Pest megye

Tápiószentmártoni Strandfürdő

A Pest vármegye keleti részén található település szezonálisan nyitva tartó termálfürdője május 18. óta látogatható. A kínálatuk 34-36 Celsius-fokos gyógyvízzel töltött medencéből, 30-32 Celsius-fokos strandmedencéből és gyermekmedencéből áll, a hűvösebb vizű úszómedencét most szombaton nyitják majd újra. A felnőtt jegy 2500 forint, a 3-18 évesek és a 65 év felettiek számára 1800 forint. Két felnőtt és két gyermek esetén a családi jegy ára 6800 forint, további gyermekenként 1400 forint. A helyi lakosok hétköznap 50 százalékos kedvezményt kapnak.

Tápiószentmárton Termálstrand

Tóalmási Szent András Gyógyvizes Strand

A Pest vármegye keleti határán fekvő település fürdőjét egy év kihagyást követően tavaly júniusban nyitották újra. Mindig is kedvező árairól volt ismert a termálfürdő, ami a felújítása után is igaz. A főszezonban a felnőtt napijegy 3000 forint, de a kedvezményes jegytípusaik az összes fenti fürdőnél olcsóbbak. A nyugdíjasok és a 14 év alattiak számára a napi belépő 1500 forint. Két felnőtt és két gyermek, vagy egy felnőtt és három gyermek esetén a családi jegy 6000 forint, további gyermekenként 500 forint.

Tóalmási Termálfürdő

A 2024-es Strandok Éjszakájáról itt olvashat.