• A magyar határtól kevesebb mint egy kilométerre, a Duna közelében egy kevésbé ismert kis strandfürdő is működik Párkányban.

  • A csendesebb fürdőben mindössze egyetlen medence áll a vendégek rendelkezésére.

Idén már sokat emlegettük a párkányi Vadas Thermal Resortot. Az Esztergommal szomszédos fürdőkomplexum ugyanis a határhoz való közelsége miatt a magyarországi vendégek körében is kedvelt, főleg egynapos úti célként. A Vadas Thermal Resort uszodát, fedett élményfürdőt, szezonálisan üzemelő strandfürdőt, szálláshelyeket foglal magában és meglehetősen ambiciózusak a fejlesztési terveik is.

A párkányi fürdő strandja egyébként idén szeptember 22-ig lesz nyitva. S valószínűleg kevésbé ismert, de tartozik hozzájuk egy pici fürdő, ami helyileg is máshol van. Nagyjából egy kilométerre a „nagy fürdőtől”, közvetlenül a Duna mellett (lent egy térképen megnézhetik).

Az inkább a helybéliek körében ismert fürdőt Vadas 2-nek, „termálfürdő II-nek” és Öregfürdőnek is nevezik. Mindössze egyetlen, 25×21 méteres medencével rendelkező kis strand szezonja rövidebb, mint a nagy komplexumé. Idén július 2-án (kedden) nyitnak és szeptember 1-jéig várják a fürdőzőket. A hétfő mindig szünnap, keddtől vasárnapig 9 és 19 óra között tartanak nyitva.

Párkányi Vadas2 Öregfürdő

Az Öregfürdőbe külön belépőt kell váltani, de nyilván a nagy fürdőnél jóval kedvezőbb árakat biztosítanak. A felnőtt napijegy 5 euró, a gyermek belépő (4 és 14,99 kor között) 3 euró, szintén ennyibe kerül a mozgáskorlátozottaknak és kísérőiknek a jegy. Mozgáskorlátozott gyerekeknek pedig ingyenes a belépés.

A Budapest vonzáskörzetében található olcsó gyógyvizes fürdőkről itt olvashat.