• Nyáron kiváló kirándulási célpont lehet az egyik felvidéki termálfürdő, amely közvetlenül az államhatár közelében található.

  • Sokan dicsérik az ottani termálvíz gyógyhatásait.

Szlovákia déli részén több termálfürdő található, de érdekes módon ezek kevésbé ismertek a magyar fürdőzők körében. Az Észak-Komáromban (más néven Révkomáromban), a Duna szlovákiai oldalán található termálfürdő van legközelebb a határhoz, így könnyen megközelíthető.

A cikk végén található térképen is láthatják, hogy a komáromi Erzsébet hídtól alig több mint 2 kilométerre fekszik a termálfürdő. Egész évben nyitva tart, de a téli időszakban korlátozottabb a kapacitása, így a nem helyben élők számára különösen nyáron érdemes ide ellátogatni.

A fürdőben termálvizes medencék, rekreációs medence, úszómedence, gyermekmedence, továbbá egy hárompályás vízi csúszda is a vendégek rendelkezésére áll.

Az itteni termálvizet összetétele miatt a bártfai gyógyvízhez hasonlítják. Ez a természetes hévíz kalcium- és hidrogénkarbonátos, nátriumot, jelentős mennyiségű brómot és szilíciumsavat tartalmaz. Tapasztalatok szerint jótékony hatással van a mozgásszervi betegségekre, csontritkulásra, krónikus porc- és ízületi gyulladásokra, a köszvény tüneteire, egyes nőgyógyászati problémákra, valamint segíti a műtétek utáni felépülést is.

élménymedence a révkomáromi termálfürdőben

Ezen a nyáron egy felnőtt napijegy ára 8 euró, míg a nyugdíjasok és gyerekek számára 6,5 euróba kerül a belépő. Ez az aktuális árfolyamon körülbelül 3200, illetve 2600 forintnak felel meg. (Jó árak ezek, hiszen nemrég írtuk, hogy a párkányi Öregfürdőbe 5 euró egy napijegy, de ott csak egy medence van).

Komárom Révkomárom termálfürdő

A helyi televízió nemrég beszámolt a termálstrand szezonkezdetéről, és a város polgármestere a fürdő fejlesztésével kapcsolatos tervekről is nyilatkozott: