• Amennyiben minden a tervek szerint alakul, akkor péntektől teljessé válik a budapesti Palatinus fürdő szabadtéri medencekínálata.

  • Megnyitják ugyanis az egyik ikonikus medencéjüket is.

Az ország első két hullámmedencéjét 1927-ben adták át Budapesten. Eredetileg úgy volt, hogy a Gellért Gyógyfürdő díszudvarán kialakított hullámmedence lesz az ország első ilyen fürdős attrakciója, azonban az építése kapcsán számos probléma adódott (erről itt írtunk), így beelőzte a Csillaghegyi Strand. Utóbbi hullámmedencéjét 1927. július 9-én, a Gellért új medencéjét 1927. augusztus 17-én adták át a nagyközönségnek.

Az ország harmadik hullámmedencéjét Pécsen, a negyediket pedig szintén Budapesten, a Palatinus Strandfürdőben vehették birtokba a fürdőzők. Ugyanakkor idén ez utóbbinak a birtokbavétele még nem történhetett meg, ugyanis a medence gépészetének elhúzódó felújítása miatt csak a következő napokban kerül rá sor. Eredetileg úgy volt, hogy július elsején nyit a medence, de ez végül július 5-én, pénteken várható.

Ez azt jelenti, hogy elérhetővé válik a Palatinus mind a 11 szabadtéri medencéje. A létesítmény ugyan egész évben nyitva tart, de a hatalmas kinti medenceválasztéknak köszönhetően így a nyári főszezonban a legnépszerűbb a vendégek körében. Az elmúlt esztendőben 285 ezer vendéget vonzott, ami közel annyi volt, mint a Rudas Gyógyfürdő éves vendégszáma.

A medencekínálat fényében – a fentieken túl még van négy beltéri medencéjük – egész értékarányosak a Palatinus szezonális jegyárai. Egy felnőtt napi belépőért hétköznap 5000 forintot, hétvégén, ünnepnapokon 5500 forintot kérnek. Gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak ugyanez a két jegytípus 3900 és 4300 forintba kerül.

Palatinus hullámmedence

Budapest vonzáskörzetének legolcsóbb gyógyvizes fürdőiről itt olvashat.