• Olyan, a nyári szezonon kívül is nyitva tartó dunántúli termálfürdőket kerestünk, ahol legfeljebb 1500 forintba kerül egy teljes árú belépő.

  • Nincs nagy választék.

  • Azért amit találtunk, azok nem számítanak rossz választásnak.

A legolcsóbb és a legdrágább termálfürdőket összesítő cikkünkből kiderült, hogy az előbbiek döntő többsége a Dunától keletre található. A olcsóbbak közé tartozó dunántúli fürdők pedig tipikusan szezonálisan üzemelő strandfürdők. Megnéztük, hogy akik a Dunántúlon keresnének olcsóbb termálfürdőket, azok miből válogathatnak.

Egész évben üzemelő, fedett részleggel is rendelkező fürdőket kerestünk a Dunától nyugatra. Nyilván relatív, hogy kinek mi az olcsó és mi a drága, mindenesetre most a határt 1500 forintnál húztuk meg. Ez az ár a teljes áron kínált, egész napos belépőkre vonatkozik.

Nos, ahogy a lentiekből láthatják, nem lett áttekinthetetlenül széles a kínálat, de azért van néhány jó lehetőség. Érdekes, hogy a hasonló árak ellenére az egyes fürdők egészen más és más jellegűek, de pont ez a jó. A Balfi Gyógyfürdő például kifejezetten a klasszikus gyógyfürdőzést keresőknek lehet jó választás a maga 1320 forintos árával. Aki pedig megelégszik a létesítményben működő fedett uszodával, az még olcsóbban – 790 forintért – is válthat belépőt.

A Kaposváron található Virágfürdő esetében fontos megjegyezni, hogy az 1200 forintos ár kizárólag a gyógyfürdő részlegbe érvényes. A fürdő vize egyébként tavaly szerzett gyógyvíz minősítést. Ahogy korábban írtuk, vannak, akik még Budapestről is Kaposvárra járnak a kitűnő gyógyvíz miatt.

Sárvártól 15 kilométerre fekszik Mesteri, ahol egy hangulatos kis termálfürdő működik, az 1200 forintos felnőtt belépő pedig igazán kedvező ajánlatnak számít. A gyógyhely címre pályázó Nagyatádon lévő gyógyfürdő pedig szintén viszonylag olcsón, 1400 forintért kínál belépőjegyeket.

Jó választás lehet a kapuvári Flóra Fürdő. A fedett részbe is érvényes jegy 1400 forintba kerül, de létezik strandbelépő 1200 forintért. Ráadásul itt található az ország egyik legmagasabb ásványianyag-tartalmú termálvize.

Végül meg kell említeni az 1500 forintos limitünkbe éppen beleférő buzsáki Csiszta Fürdőt, ahol összesen öt medence áll a vendégek rendelkezésére. Igaz, a szezonon kívüli időszakban ezek közül nem mind működik. Tavaly télen volt egy akciójuk, amikor a megkurtított nyitvatartási idő miatt a jegyárat is megvagdosták és 800 forintba került egy belépőjegy. Érdemes lesz figyelni a híreket, hátha az előttünk álló télen is előállnak hasonló kedvezménnyel.

Mesteri Termálfürdő  – 1200 forint

Mesteri FürdőKaposvár – Virágfürdő – 1200 forint (gyógyfürdő részleg)

Kaposvári termálfürdőBalfi Gyógyfürdő – 1320 forint

Balf gyógyvizes medenceNagyatádi Gyógyfürdő – 1400 forint

Nagyatád beltéri medenceKapuvár – Flóra Fürdő – 1400 forint

Flóra Termálfürdő KapuvárBuzsák, Csisztapuszta – Csiszta Fürdő – 1500 forint

Csiszta Fürdő