• Idén nyáron készült felvételekből állítottak össze egy rövidfilmet Harkány turisztikai kínálatáról.

  • A videón a gyógyfürdő, a gyógyászati lehetőségek és a városi rendezvények is feltűnnek.

A napokban mutatták be azt az imázsfilmet, ami Harkányról készült. A felvételek többségén a Harkányi Gyógyfürdő látható, amelyről mutatnak néhány régi fotót, majd légi felvételeket a településről, a gyógyfürdőről, azon belül a nagy, gyógyvizes medencéről, valamint fürdő környékéről.

Mindezeken túl a videón látható Harkányfürdő idei nagy újdonsága, a csúszdapark, valamint a tavaly nyáron felújított gyermekmedence, de a gyógyászati lehetőségekről és a nyári rendezvényekből is kaphatunk némi ízelítőt.

Harkányfürdő régenHarkányfürdő a magasbólA felvételeken szereplő “fürdőváros, két évszázados múlttal” felirat nem túlzás, hiszen a gyógyhatású vízre az 1820-as évek elején találtak rá. Az akkoriban még a Batthyány család tulajdonában lévő területen pedig már 1825-ben szálláshelyeket alakítottak ki.

Harkányi StrandfürdőHarkány csúszdaparkA madártávlatból látható csúszdaparkban többféle lecsúszási mód közül válthatnak a vendégek. A régió legnagyobb ilyen jellegű létesítményében ugyanis családi csúszda, 10 méter magasból induló kamikaze csúszda is található. Különleges élmény lecsúszni a csőcsúszdán és a hagymacsúszdán, utóbbiban a lendület akár háromszor-négyszer is körbeviszi az embereket. Mindezeken felül ufócsúszda és anakondacsúszda is a vendégek rendelkezésére áll. Ide kattintva megnézheti, hogy “belülről nézve” milyen a csúszdapark.

Harkányi GyógyfürdőA harkányi gyógyvíz, illetve az itt elérhető gyógykúrák mozgásszervi, reumatológiai, nőgyógyászati és bőrgyógyászati betegségek kezelésére egyaránt alkalmasak. A gyógyvíz egyik fontos összetevője a karbonil-szulfid. Ez ugyanis a medencékbe kerülve azonnal bomlani kezd és átalakul kén-hidrogénné, – ami a víz jellegzetes illatát adja – s ez a bőrön, valamint a tüdőn keresztül rendkívül jó hatékonysággal szívódik fel a szervezetben.

A lenti videón megnézheti a Harkányról készült imázsfilmet, ami a Harkányi Turisztikai Egyesület megbízásából készült, s a Harkányi Hírek cikke szerint idén júliusban és augusztusban forgatták. A videó elején feltűnő régi fotók Czene Zoltán gyűjtéséből származnak.