• A borsodi megyeszékhely népszerű fürdője, egy csongrádi gyógyfürdő, valamint egy Baranya megyei aquapark nyerte a fürdős közönségszavazást.

  • 190 ezer szavazat érkezett a fürdőkre.

Idén második alkalommal rendezték meg Az Év Fürdője versenyt, amelyben közel 200 magyarországi fürdőre három kategóriában lehetett voksolni. A végeredmény változatos képet mutat: a nyertesek az ország egymástól távoli pontjairól kerültek ki, és jellegükben is mások. Idén egy barlangfürdőre, egy gyógyfürdőre és egy aquaparkra érkezett a legtöbb szavazat.

A közönségszavazás 2016. május 1. és augusztus 31. között zajlott a termalfurdo.hu szervezésében, a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával. A fürdőkre közel 190 ezer szavazat érkezett. A fürdők három kategóriában indulhattak:  Az Év Fürdője 2016., Az Év Feltörekvő Fürdője 2016. és A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016.

A kategóriák kialakítása azért volt szükséges, mert az egyes fürdők rendkívül eltérő adottságokkal és lehetőségekkel rendelkeznek. Így a kisebb fürdők a hozzájuk hasonlókkal mérhették össze magukat, nem a nagy, ismert vagy nagyvárosokban található fürdőkkel. A besorolás a medencék száma, a település mérete és a fürdő ismertsége alapján történt.

2016-ban Az Év Fürdője a Miskolctapolcai Barlangfürdő lett, ami az egyik legkülönlegesebb fürdőhelyszín Magyarországon. A legkedveltebb magyar fürdő nemcsak hazánkban számít egyedinek, de ilyen magas hőfokú karsztvíz Európában sincs máshol.

A 30 Celsius-fokos víz és a barlang klímája is gyógyhatású. A barlangban két termál medence mellett az úgynevezett Római terem, Csillagterem, Öreg barlangi medence és a Fürdőcsarnok várja a fürdőzni vágyókat. A kalandos búvóhelyeket rejtő fürdő útjait járva találunk fény- és hangterápiás fürdőt, masszírozó zuhatagot és pihentető medencét is.

Miskolctapolcai BarlangfürdőAz Év Feltörekvő Fürdője 2016 címet a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő szerezte meg. A Csongrád megyei fürdőben négyféle gyógyvíz és 21 medence áll a vendégek rendelkezésére, de népszerűségét igazi családbarát voltának is köszönheti. A fürdő része egy sajátosan gyermekek számára tervezett, több mint háromezer négyzetméteres fedett élményfürdő, amelyben többszintű kalandmedence, illetve két izgalmas beltéri csúszda várja a fiatalabb vendégeket.

Mórahalom gyógyfürdőA Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 cím a Baranya megyei Orfű Aquaparké lett. A 2016 júniusában részben megújult fürdő óriási zöld területen, festői környezetben fekszik. A vendégeket több medence, masszázs és pezsgőfürdő várja.

Orfűi aquapark