• Egy tavalyi kutatás is igazolta a kaposvári termálvíz gyógyhatását.

  • A fürdőben komplex kezeléseket vehetnek igénybe a betegek.

A kaposvári Virágfürdő gyógyászati kezeléseiről közölt tudósítást a Kapos Tv esti hírműsora. A gyógyfürdőben elérhető – OEP által támogatott – komplex gyógykezelések ugyanis egyre népszerűbbek. A riport elején egy elektroterápiás kezelésen részt vevő hölgy mondta el, hogy tavaly a bokafájdalmait kúrálta ki a fürdőben, most pedig az ízületi problémáit kezelteti. Másfél hete naponta jár a gyógykezelésekre és már most érzi az előnyös hatását, például könnyebben lépcsőzik.

Sokan veszik igénybe a kaposvári fürdőben a víz alatti gyógytornát is, aminek segítségével a mozgásszervi panaszok jóval gyorsabban enyhülnek és a műtétek után is elősegíti a betegek gyógyulását. Népszerű gyógyászati kezelésnek számít Kaposváron a víz alatti vízsugármasszázs és a súlyfürdő is.

Tavaly végeztek egy felmérést a kaposvári gyógyvíz hatásáról a térdízületi, kopásos megbetegedéseknél – erről már Dr. Tóth Tibor Ferenc, a fürdő reumatológus főorvosa beszélt. A szakember elmondása szerint a betegek egy részét gyógyvízzel, másik felét melegített csapvízzel kezelték. Egy hónap után nem mutatkozott különbség a hatásukban, viszont a három hónap múlva végzett kontrollvizsgálaton már sokkal jelentősebb javulást tapasztaltak a gyógyvízzel kezelt betegeknél. Pont ezért nem ritka, hogy más megyékből, vagy akár a fővárosból is gyógykezelésere érkeznek betegek a kaposvári Virágfürdőbe.

Kaposvár gyógyászatA videó ide kattintva tekinthető meg, a gyógyfürdős rész 5:10-től kezdődik.