• A korábbi tervek szerint jövő héten kedden lett volna utoljára nyitva a Gellért Gyógyfürdő, ahol komoly felújítást terveznek.

  • A szállodai szárnyat érintő csúszás miatt azonban tovább maradhat nyitva a gyógyfürdő.

  • Kiderült az is, hogy mikorra tervezik a zárását.

A fővárosi Gellért Gyógyfürdő, valamint a Gellért Szálló felújítása nem egy egyszerű projekt. Az 1918-ban megnyitott ingatlan ugyanis két tulajdonoshoz tartozik. A szállodai rész sokáig a Danubius Hotels érdekeltsége volt, de 2019 júniusában értékesítették az Indotek Groupnak. A komplexum fürdőegysége pedig továbbra is a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nél maradt.

A Gellértnek mind a szállodai, mind a fürdőrészlege már megérett a felújításra és a közös gépészeti, elektronikai és statikai elemek miatt együtt érdemes nekikezdeni a rekonstrukciónak. Emiatt a két fél eléggé egymásra van utalva.

A szállodát már tavaly december elsején bezárták. A fürdőt pedig üzemeltetik, ameddig lehetőség van rá, de ennek az ideje többször is módosult. Az elmúlt év közepén még úgy tűnt, hogy 2022 márciusáig működhet a fürdő, majd ezt kitolták május 31-ig.

Azonban úgy alakult, hogy a jövő héten sem zárják még be a fürdőt. Mint a Budapest Gyógyfürdői Zrt.-től megtudtuk, nem indult el még a hotel felújítása, ezért a fürdői is tovább üzemelhet. Most úgy tervezik, hogy augusztus végéig a vendégek rendelkezésére áll a Gellért Gyógyfürdő.

A főváros egyik patinás műemlékfürdőjeként a Gellért hagyományosan rengeteg turistát vonz. A felújítás majdani megkezdését követően ez a vendégforgalom a Széchenyi és a Rudas fürdőkbe terelődhet át. Illetve az újranyitását követően valószínűleg szintén kedvelt turisztikai célponttá válik a Rác fürdő is. A legfrissebb információk szerint leghamarabb jövő év közepén történhet meg a Rác fürdő újbóli nyitása.