• Több mint három hónap után mától a belépő vendégektől már nem kér védettségi igazolványt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

  • Lazítottak a maszkviselési szabályokon is.

A legnagyobb hazai fürdőüzemeltető társaságnak számító Budapest Gyógyfürdői Zrt. – a járványhelyzet romlása miatt – 2021. november 20-án bevezette a védettségi igazolvány, vagy az oltást igazoló egyéb dokumentum szükségességét a belépésnél. Ezzel párhuzamosan kötelezővé tették a maszk használatát is a zárt terekben, ez alól a medenceterek, illetve szaunák jelentettek csak kivételt.

Március elsejétől kezdődően azonban megszüntette a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos kötelezettséget a Budapest Gyógyfürdői Zrt. Ez az összes, jelenleg üzemelő egységükre érvényes: a Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Dandár, Paskál, Palatinus, Csillaghegyi és Pesterzsébeti fürdőkre.

A társaság lazított a maszkviselési szabályon is. Március első napjától kezdődően már nem kötelező, hanem csak ajánlott a használata.

Tavaly ősszel más fővárosi fürdőüzemeltetők is bevezették a védettségi igazolvány szükségességét. Így az Aquaworld Budapest a szálló- és fürdővendégekre nézve egyaránt kötelezővé tette, de ugyanígy döntött az Irgalmasok Veli Bej fürdője, valamint a Csepeli Strandfürdő is. Utóbbiak kapcsán egyelőre nem jött hír arról, hogy ezt felfüggesztenék, bár nem lenne meglepő, ha így döntetnének.

Annak idején a budapesti fürdők közül nem vezette be a védettségi igazolványt a Dagály Fürdő, valamint a termálfürdős részleget is magában foglaló V.30 Belvárosi Sportközpont. Illetve a Budapesten kívüli fürdők sem kérték az igazolvány, vagy oltási igazolás bemutatását.