• Hamarosan kezdetét veheti az ország egyik legnagyobb volumenű fürdőfejlesztése.

  • Mutatunk látványterveket az új fürdőről.

A Miskolctapolcára látogatók tavasz óta két fürdő, a Barlangfürdő és a strandfürdő közül választhatnak. Utóbbi tízévnyi szünet után nyitotta meg kapuit. A Miskolctapolcai Strandfürdő ugyan egész évben üzemel, de a nagy úszómedencéjének és a külső családi medencéjének köszönhetően főleg nyáron lehet jó választás. A nyári szezonon kívül ugyanis a vendégeknek meg kell elégedniük a beltéri wellness és fitnesz részleg szolgáltatásaival.

Hamarosan ez változni fog, ugyanis megkezdődik a strandfejlesztés második üteme, aminek révén egy egész évben nyitva tartó élményfürdővel gazdagodik Miskolctapolca. A leendő fürdő egyik különlegessége lesz a nyitható tetejű fürdőcsarnok, ami a nyári időszakban strandfürdőként üzemel, télen azonban a tető zárásával fűthető fedett fürdővé alakul át.

Miskolctapolca új strandfürdő tervMiskolctapolca új strandfürdőA második ütem kapcsán a napokban írtak ki közbeszerzési eljárást a kiviteli tervek elkészítésére. A Minap.hu beszámolója szerint ezután a kivitelezőket fogják kiválasztani és a tervek szerint 2017 elején elkezdődhet az új fürdő építése, ami bő egy évet veszi igénybe, s így 2018 nyarára nyithat meg az új fürdő.

Miskolctapolca webkameraA miskolctapolcai strandfürdő második ütemének építése 5 milliárd forintba kerül, amit állami támogatásból fognak fedezni. Az egyik legjelentősebb hazai fürdőfejlesztésnek ígérkezik a miskolctapolcai. Elég csak arra gondolni, hogy a fővárosi Paskál Fürdő átépítésére 1,1 milliárd forintot, a lenti szállodaépítésre és fürdőbővítésre 3 milliárd forintot, a szintén 2018-ra megújuló debreceni Aquaticum Strandfürdőre pedig 2,5 milliárd forintot költenek.

Ide kattintva talál egy videót arról, hogy milyen volt a miskolctapolcai strandfürdő 45 évvel ezelőtt.