• Kis késésben van az új szálloda és élménymedence építése Lentiben, de amennyiben kedvező lesz az időjárás, akkor ezt be tudják hozni.
  • A termálfürdő eközben zavartalanul üzemel.

Négycsillagos szálloda épül a Lenti Termálfürdő szomszédságában, s a fejlesztés részeként a fürdő is egy új élménymedencével bővül. A hotel építése azért fontos Lenti számára, mert a szlovén határ melletti kisvárosban eddig ilyen méretű és minőségű szálláshely nem volt. A leendő hotel 94 szobás, 260 férőhelyes lesz és egy függőfolyosó köti majd össze a termálfürdővel.

Lenti gyógyfürdő

Az építkezés év elején kezdődött és a Lenti Tv riportjából kiderül, hogy hol tartanak most a munkálatokkal. Kutfej Attila, a Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője a videóban elmondja, hogy az ütemtervhez képest kicsi késésben van a beruházás, de ez nem behozhatatlan, persze ez az időjárás függvénye is. A fürdő bővítése is megkezdődött, ahol a földmunkáknál, alapozásnál járnak. A szálloda esetében az épület szerkezetének az építése zajlik, a földszinti résszel végeztek és már nekikezdtek az emeleteknek is.


A szálloda- és fürdőfejlesztés költsége meghaladja a 3 milliárd forintot, amelynek nagy részét az önkormányzat teremtette elő. Korábban idén őszi átadással számoltak, de akkor még úgy volt, hogy 2014 novemberében elkezdődhet a beruházás. Azaz az első vendégeket valószínűleg majd valamikor a jövő év elején fogadhatja a hotel. Az építkezés alatt egyébként a termálfürdő zavartalanul üzemel. A lenti fürdő jegyárai pedig továbbra is kedvezőek.