Nyíregyházán gyógyászati részleget építenek az élményfürdő mellé, de fejlesztik az állatkertet, a skanzent, valamint egy rendezvényteret is kialakítanak.

A héten rakták le a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt érintő idegenforgalmi beruházás alapkövét. A 2,1 milliárd forintos fejlesztést teljes mértékben uniós forrásból finanszírozzák és nem csak a fürdő, hanem az üdülőhely komplex bővítését foglalja magában. Az Aquarius Élményfürdőhöz kapcsolódva 900 millió forintért egy gyógyászati szolgáltatásokat biztosító részleg épül. Az új épületben szakorvosi rendelők, valamint balneoterápiás kezelőhelyiségek kapnak helyet. (Emiatt egyébként az Aquarius zárva tart, várhatóan a nyári strandszezonra nyitja meg újra a kapuit az élményfürdő. Nyíregyházán jelenleg a közelmúltban felújított Fürdőház, illetve a Júlia Fürdő várja a vendégeket).

Sóstógyógyfürdő fejlesztés

Sóstógyógyfürdő: lerakták a gyógyászati részleg alapkövét (Fotó: Szabolcs Online)

A beruházás révén több új attrakcióval is bővülni fog Sóstógyógyfürdő. Az állatparkban egy új részleget fognak átadni, amely Dél-Amerika élővilágát mutatja be egy látványos függőhíd-rendszer segítségével. A Múzeumfaluban “A pálinka fővárosa” címmel alakítanak ki egy kiállítóhelyet. A skanzenhez vezető utat felújítják. Bővítik a közvilágítást, parkosítanak és vendéglátóhelyeket, valamint új kávézót is építenek. Kulturális és sportesemények, koncertek rendezésére lesz alkalmas az új rendezvénytér, amit szintén ezen a programon belül valósítanak meg. Sóstógyógyfürdő bővítése a jövő év első felére fejeződik be.