Szentesen 1,5 milliárd forintból új fürdőrészleg épül és a jelenlegi létesítmény is megújul. Az építkezést még a nyáron elkezdik.

A szentesi uszoda mellett egy wellness-részleget alakítanak ki, az építkezés hónapokon belül megkezdődhet – adta hírül a Délvilág napilap. Szibrik Imre, a település polgármestere tegnap jelentette be, hogy egy uniós pályázat révén közel 900 millió forintot tudnak fordítani az új élményfürdő és a hozzá kapcsolódó wellness-részleg felépítésére. Egy másik pályázatnak köszönhetően pedig a jelenlegi fürdő medencéi, valamint a szomszédos teniszpálya is megújul. A két projekt során összesen 1,5 milliárd forintos fejlesztés valósul meg Szentesen.

Szentesi wellnessfürdőA város már régóta szerette volna megépíteni az élményfürdőt, de a pályázatuk göröngyös utat járt be. A bírálóbizottság első körben a fürdőprojektet úgynevezett tartaléklistára tette, ami ellen a város fellebbezett. Végül befogadták a pályázatot, viszont az uniós pályázati ciklus végén járunk, emiatt nagyon rövid idő áll rendelkezésre a fürdőépítésre. A polgármester elmondása szerint jövő nyárra mindenképpen át kell adni az új fürdőt, ehhez viszont még az idei strandszezonban, azon belül is legkésőbb augusztusban el kell kezdeni az építkezést.

Szentesi ÉlményfürdőSzentesi élményfürdő