Immár sátor nélkül használhatják a vendégek a miskolci strandfürdő úszómedencéjét, illetve rendelkezésükre áll a dögönyöző medence is.

Április 7. óta újra látogatható a Selyemréti Strandfürdő. A miskolci fürdőhelyet március 31-én zárták be ideiglenesen, amit az indokolt, hogy le kellett bontani a sátrat, ami a téli időszakban fedi le a nagymedencét. A Minap.hu-nak Pásztor Imre, a fürdőt üzemeltető társaság kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a sátorbontást karbantartási munkálatokkal is összekötötték. Az úszómedence felújító festésen esett át, valamint elvégezték a vízforgató rendszer és a vizesblokk karbantartását.

A fürdővendégek így mostantól a szabad ég alatt használhatják az 50×20 méteres úszómedencét, valamint a termálvízzel feltöltött dögönyözőmedencét. A medencéken felül finn és infra szauna is az érdeklődők rendelkezésére áll a Selyemréti Strandfürdőben.

Selyemréti StrandfürdőMit kell tudni a fürdőről?

A Hajós Alfréd tervei alapján épített fürdőt 1927-ben nyitották meg. Az úszómedencében számos nemzetközi sportversenyt is rendeztek. Fordulópontot hozott a létesítmény életében az 1950-es évek, amikor termálkutat fúrtak és azóta ennek révén biztosítják a medencék vízellátását. Korszerű vízforgató berendezés hiányában 2008 végén bezárták a strandfürdőt, ami – egy átfogó felújítás után – 2013 nyarán nyitotta meg újra a kapuit.