• A legutóbbi pályázaton nem indult senki, ezért újat írtak ki, hiszen már nagyon szorít az idő.

  • Csornán található az ország egyik legmagasabb ásványianyag-tartalmú termálvize.

Tavaly december végén írtunk arról, hogy a helyi önkormányzat üzemeltetőt keres a Csornai Termálfürdőnek, ezért pályázatot írtak ki. A bérleti időszak három évre szólt és magában foglalta a fürdő melletti, kétcsillagos kemping működtetését is. A felajánlható legkisebb bérleti díj pedig havi 60 ezer forint volt a három nyári hónapra.

A Kisalföld napilap mai számában azonban arról számoltak be, hogy a decemberben kiírt pályázat eredménytelen volt, ugyanis nem jelentkezett senki a termálfürdő és a kemping üzemeltetésére. Még a két létesítményt eddig bérlő cég sem nyújtott be pályázatot. Így jelenleg az idei nyárra nincs üzemeltetője a Csornai Termálfürdőnek, pedig már közeleg a strandszezon.

Emiatt ezen a héten újabb pályázat kiírásáról döntött a képviselő-testület. Ez már csak a termálfürdő működtetésére vonatkozik és egy évre szól.

Számos könnyítést belevettek, hogy vonzóbbá tegyék a lehetőséget, így például a fürdő közüzemi költségeit a város állja (a termálvizet már a korábbi kiírás szerint is ingyen biztosították volna), továbbá Csorna finanszírozná az uszodamesteri feladatok ellátását, az éjszakai őrzést, a nyitás előtti parkgondozást és takarítást.

A város távlati terve továbbra is az a termálfürdővel, hogy egy befektető, vagy pályázati forrás révén jelentős fejlesztéseket tudjanak megvalósítani. Ebbe az irányba tett fontos lépés volt, amikor tavaly nyáron az önkormányzat megszerezte a fürdő vízellátását biztosító termálkút tulajdonjogát.

Csornai TermálfürdőAz 1973-ban megnyitott Csornai Termálfürdő valóban megérdemelne egy komolyabb fejlesztést, hiszen rendkívül kedvező összetételű termálvízzel rendelkeznek, olyannyira, hogy ez az ország egyik legmagasabb ásványianyag-tartalmú termálvize. A szezonálisan üzemelő fürdőben ezzel a termálvízzel két ülőmedencét töltenek. Az úszómedence, a tanmedence, valamint a gyerekpancsoló vízellátását pedig a közműhálózatról biztosítják.