Együttműködési megállapodást között a Magyar Turizmus (MT) Zrt. és a Budapest Gyógyfürdői- és Hévizei Zrt. Az állami turisztikai szervezet és a fővárosi gyógyfürdőket működtető társaság a közös munka során népszerűbbé teheti a magyarországi egészségturisztikai célpontokat, s ezáltal növekedhet a Budapestre érkező turisták száma.

Az együttműködés részét képezi, hogy a jövőben közösen fognak magyarországi tanulmányutakat szervezni a külföldi sajtó képviselői és utazásszervezők számára. Az MT segítségével a budapesti gyógyfürdők bemutatkozási lehetőséget kapnak neves külföldi szakmai kiállításokon, továbbá az Élmény itthon magazinban is cikkek jelennek meg a fürdőkről.

Széchenyi Gyógyfürdő (fotó)

Az MT és a Budapest Gyógyfürdői Zrt. már a tavalyi év során is kötött egy megállapodást, akkor arról egyeztek meg, hogy az egészségturisztikai marketingtevékenységüket a jövőben összehangolják. Szintén a felek korábbi közös munkájának egyik eredménye a téli beutazóforgalom növelésére kitalált Budapest Winter Invitation nevű akció. Ennek keretében kedvezményes szállásajánlatokkal és grátisz budapesti fürdőbelépőkkel várják a hazánkba érkező vendégeket. Utóbbi akcióban a Gellért, a Lukács, a Rudas és a Széchenyi Gyógyfürdő vesz részt.