• Mostantól még hatékonyabb gyógyvízben fürödhetnek a kaposvári termálfürdő vendégei.

  • Mindenféle mozgásszervi betegség esetén jó hatású lehet ez a gyógyvíz.

Három hónap alatt panaszmentessé váltak a fájó térdízületek, így fájdalomcsillapítót sem kellett szedni azoknak a betegeknek, akik a termálvízben fürödtek. 120 beteg bevonásával a kaposvári Virágfürdőben folytatták le ezt a vizsgálatot, az említett víz pedig megszerezte a gyógyvíz minősítést. A fürdő korábbi termálkútja is gyógyvizet adott, a mostani vizsgálatsorozattal az újabb kút vizének hatását igazolták.

A korábbi „I-es kút” vize 671 méter mélyről 1850 mg/liter oldott ásványianyag-tartalmú vizet adott. Az új kút 1050 méter mélyről feltörő vizénél viszont már 3150 mg/liter ez az érték. Az 55,5 Celsius-fokos termálvíznek jelentős a jód, a bróm és a matakovasav tartalma.

Kaposvári termálfürdőA kaposvári víz gyógyhatását 2015 februárjában kezdték vizsgálni, a kedvező eredmények – így a kiemelkedő fájdalomcsillapító hatás – alapján pedig az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a közelmúltban engedélyezte a gyógyvíz elnevezés használatát. A fürdő szakorvosa szerint a víz mindenféle mozgásszervi betegség kezelése, illetve ezek megelőzése esetén hatékony, de vesebetegeknek is ajánlott.

Forrás: Kapospont

Tudja, hogyan találták fel a súlyfürdőt? Ide kattintva elolvashatja erről szóló cikkünket.