• Egymilliárd forintból, egy év alatt újult meg a termálfürdő.

  • Az épületeket felújították, új élménymedencét építettek, bővül a gyógyászati és wellness szolgáltatások köre.

Tavaly év végén kezdték meg a Csongrád településen található termálfürdő teljes körű felújítását. A munkálatokkal mostanra készültek el, tegnap zajlott a fürdőfejlesztési projekt ünnepélyes zárórendezvénye. A vendégek pedig december 12-től, azaz szombattól vehetik birtokba a megújult fürdőt.

Az egymilliárd forintos beruházás keretében felújították az épületeket, új gyógyászati részleget alakítottak ki, 420 négyzetméteres élménymedence épült és fedett lett a tanmedence. Tágasabbak lettek az öltözők, a gyógyászati kezelőhelyiségek, de játszóházzal is bővült a fürdő, amelynek az akadálymentesítését is megvalósították.

A fejlesztés része volt a kültéri élményelemek kialakítása, új csúszda és játszótér várja a legkisebb fürdővendégeket. A megújulás mellett a termálfürdő megőrizte a jellegzetességeit is: a régi nyári bejáratot és a gólyás csempemozaikot. A beruházást felerészben uniós támogatásból, felerészben pedig önkormányzati, valamint állami forrásból valósították meg.

Ilyen volt a fürdő a felújítás előtt:

Csongrádi Termálfürdő

Csongrádi TermálfürdőS ilyen lett (Révész Gábor fotói):

Csongrádi TermálfürdőCsongrádi TermálfürdőCsongrádi TermálfürdőCsongrádi TermálfürdőCsongrádi TermálfürdőCsongrádi TermálfürdőCsongrádi Termálfürdőcsongrad-termalfurdo9Csongrádi TermálfürdőMég a termálfürdő felújítása előtt, tavaly nyáron a megismételt vizsgálatok igazolták a csongrádi víz gyógyhatását. Erről a korábbi cikkünket ide kattintva olvashatja.