A megismételt vizsgálatok igazolták a csongrádi víz jótékony hatását a kopásos ízületi betegségeknél. Hamarosan fejlesztések is kezdődnek a fürdőben.

Ízületi betegeken vizsgálták a Csongrád településen feltörő termálvíz hatását. A kopásos panaszokkal küszködő önkénteseket két csoportra osztották: egyik részük termálvízben, másik részük melegített csapvízben fürdött. Az orvosi vizsgálatok pedig igazolták, hogy a csongrádi termálvízzel kezelt betegek állapota jelentősen javult. A Délmagyarország napilap beszámolója szerint a betegeknek csökkentek a fájdalmaik, valamint kevesebb gyógyszerre volt szükségük.

A vizsgálati eredmények alapján az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezte a gyógyvíz elnevezés használatát. Ehhez kapcsolódó érdekesség, hogy a Csongrádi Fürdő vize már több mint 40 évvel ezelőtt is gyógyvíz minősítést kapott. Időközben azonban elvesztette ezt a címet. Ezért az önkormányzat felújíttatta a termálkutat, hogy nagyobb hozammal, magasabb hőfokú vizet adjon a kút, s ennek kapcsán végeztették egy a víz gyógyhatásának újbóli vizsgálatát.

Csongrádi TermálfürdőA bizonyított gyógyhatás mellett a Csongrádi Fürdő vonzerejét tovább növelheti, hogy hamarosan – a nyár végén – megkezdődhet a régóta várt fürdőfejlesztés. A város még korábban 500 millió forintos EU-s támogatást nyert a beruházáshoz.