• Jövő hétfőn ingyen látogatható az egyik termálfürdő.

  • Másik két fürdő pedig a helyi lakosoknak biztosít bizonyos időszakokban ingyenes strandolási lehetőséget.

Ritkák az ilyen lehetőségek, pláne a nyári főszezon idején, ezért megéri kihasználni a Szolnoktól 18 kilométerre fekvő Martfű fürdőjének az akcióját. Július 31-én, azaz jövő hétfőn ugyanis ingyen látogatható a Martfű Termál Spa. A lehetőség pusztán annyi megkötéssel jár, hogy az ingyenes belépés a wellness részlegükre nem vonatkozik.

Amúgy a hétfői akción kívül is értékarányos belépőket kínál a martfűi fürdő. Egy felnőtt napijegy 3400 forintba, helyi lakosoknak 2600 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 3000 forintba kerül. A wellness kiegészítő jegy ára 2200 forint.

A martfűi termálfürdőben úszómedence, tanmedence, kinti és benti pancsoló medence, a fedett részben és szabadtéren összesen négy gyógymedence áll a vendégek rendelkezésére.

Martfű gyógyvíz

Két jászsági településen pedig a helyi lakosok számára biztosítanak egyes napokon ingyenes belépést a fürdőbe. A Jászszentandrási Termálfürdőben az idei szezonban hétfőnként és csütörtökönként 14 órától a helyiek ingyen látogathatják a strandot. A többi napon pedig nagyvonalú, 50 százalékos árengedménnyel válthatnak belépőt a fürdőbe. Sőt, most szombaton, július 29-én falunapot rendeznek a fürdőben. Erre a napra többek között főzőversennyel, gyerekprogramokkal, sztárfellépőkkel készülnek, a helyiek pedig ezen a napon is ingyen léphetnek be a strandra.

termálmedence Jászszentandráson

Jászboldogházán is található egy hangulatos, szépen parkosított területen fekvő termálfürdő. Ahogy a szezon elején írtuk, kifejezetten olcsó belépőket kínálnak, a helyi lakosoknak pedig egy nagyon jó lehetőséget biztosítanak. Külön számukra hétfőnként reggel 9 órakor megnyitják a fürdőt (amúgy hétköznapokon 13 órakor nyitnak) és a jászboldogháziaknak aznap ingyenes a fürdőzés.

nagy medence a Jászboldogházi Strandfürdőben

A hétvégi Strandok Éjszakájához csatlakozott fürdőkről itt olvashat.