• Örülhetnek a Lukács Gyógyfürdő törzsvendégei, ugyanis, ha részben is, de június 15-én megnyitják a fürdőt.

  • A jegyárakat is a kínálathoz igazították, azaz csökkentették.

Még május elején megtippeltük, hogy mi lehet a budapesti fürdők nyitási menetrendje. Akkor a patinás műemlék fürdők közül a Lukács Gyógyfürdő esetében tartottuk leginkább valószínűnek, hogy viszonylag hamar megnyitják. Ehhez adják magukat a fürdő szabadtéri úszómedencéi, valamint az, hogy a járványhelyzetet megelőzően jellemzően fővárosi törzsvendégek látogatták a fürdőt és nem annyira a turisták.

Akkor viszont még nem tudtuk, hogy technikailag mennyire könnyen valósítható meg kizárólag a szabadtéri medencék megnyitása. Nos, kiderült, hogy megoldható, mert a Lukácsot üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. be is jelentette, hogy június 15-én, azaz hétfőn megnyitják a fürdőt.

Nem teljes nyitásról van szó, hiszen a fürdő kültéri medencéi fognak üzemelni, az élményelemek nélkül. A Lukács Gyógyfürdő az újranyitást követően 7 és 19 óra között tart nyitva.

A fürdőbe egy felnőtt belépő hétköznap 2200 forintba, hétvégén 2500 forintba fog kerülni, azaz jóval olcsóbb lesz, mint korábban. A diákok és nyugdíjasok számára ugyanez 1900 és 2100 forintba kerül. S szintén 1900 és 2100 forintba kerülnek a 16 óra utáni jegyek hétköznap és hétvégén.

Lukács FürdőA napokban több, régóta várt fürdőnyitási dátumot is bejelentettek, így már a budapesti Dagály és az egerszalóki Saliris Resort kedvelőinek sem kell sokat várniuk a nyitásig.