• Már biztos, hogy június 22-én, reggel 6 órakor újra megnyitják a Dagály Fürdőt.

  • Közzétették a fürdő jegyárait is.

A budapesti Dagály Fürdő életében a koronavírustól függetlenül is mozgalmasan indult az idei év. A termálfürdő vagyonkezelője, a Nemzeti Sportközpontok (MNSK) ugyanis januárban felmondta a Budapest Gyógyfürdői Zrt.-vel kötött bérleti szerződését. Emiatt március 31-től az MNSK üzemeltetésébe került a fürdő.

A járványhelyzetet követő újranyitás bejelentésére talán kicsit többet kellett várni, mint előre gondoltuk. Május végén is csak arról tudtunk beszámolni, hogy nem hivatalosan június 22-én várható az újranyitás.

Tegnap este azonban a Mentsük meg a Dagály Fürdőt Facebook oldal beszámolt arról, hogy a június 22-i nyitás immár hivatalosnak tekinthető. Ráadásul nem sokkal ezután a fürdő az oly sokat várt új árlistáját, valamint nyitvatartási idejét is közzétette.

Ez alapján a fürdő minden egyes nap 6 órától 20 óráig várja a fürdőzőket. Ez kedvező, hiszen például a Palatinus és a Paskál fürdők is csak 9 órakor nyitnak és egy órával korábban zárnak. Egy felnőtt belépőjegy hétköznap 2500, hétvégén 2900 forintba fog kerülni. Budapesti viszonylatban ezek kedvező árnak számítanak. Összehasonlításképpen: jelenleg egy felnőtt jegy a Palatinusba hétköznap 3200, hétvégén 3600 forintba kerül. A Paskál esetében pedig 2900, illetve 3200 forintba.

Sokan bizonyára örülni fognak annak is, hogy 2 órás úszójegy is váltható a Dagályban. Ez a hét minden napján 1900 forintba kerül. Már közölték a társadalombiztosítás által támogatott fürdőkezelések díjait is, így ezek is megmaradnak a fürdő kínálatában.

Amit azért érdemes tudni, hogy a nyitva tartási rendet, illetve a medencék sávhasználatát időszakosan befolyásolják a szomszédos Duna Arénában rendezett hazai és nemzetközi versenyek.

Dagály Strandfürdő 2018 nyara