• Megvan az egerszalóki fürdőkomplexum nyitási céldátuma.

  • A Saliris Resorthoz tartozó hotel és fürdő, valamint a Nosztalgia Strandfürdő is megnyitja kapuit.

Az újranyitó vidéki termálfürdők listájáról igazából már csak egy nagy név hiányzott, méghozzá az egerszalóki Saliris Resort fürdőkomplexum. A tulajdonos Hunguest Hotels mai bejelentése alapján azonban július elsején a Saliris Resort is újra megnyitja a kapuit. Ez nemcsak a szállodát, a hozzá kapcsolódó fürdőrészleget, hanem a Nosztalgia Strandfürdőt is érinti. Frissítés: a Nosztalgia Strandfürdőt már június 19-én megnyitották!

Az újranyitást fokozott járványügyi óvintézkedések előzik meg. A Hunguest Hotels saját Covid-kódexet készített a biztonság elősegítése érdekében, amelyből valamennyi munkatársuk még az újranyitás előtt vizsgát tesz. A szállóvendégek biztonsága érdekében fokozott és szigorú higiéniai szabályokat vezetnek be, amelyeket folyamatosan ellenőriznek. A közösségi terekben fertőtlenítőpontokat helyeznek el, a megfelelő távolságtartás érdekében tágasabb elhelyezést biztosítanak az éttermekben, wellness pihenőterekben és minden közösségi térben.

A szállodalánc a megváltozott körülményekre tekintettel az általánostól sokkal rugalmasabb foglalási feltételeket kínál: június végéig a lemondás és az átfoglalás – akár 48 órával az érkezés előtt is – kötbérmentesen megtehető.

Arról nem szólnak a hírek, hogy minden medencét megnyitnak-e. (A Saliris Resortban összesen 17 medence található, a Nosztalgia Strandon pedig három szabadtéri medence). Valószínűleg azzal számolnak, amire a Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti sajtótájékoztatóján utalt: a fürdőkre vonatkozó korlátozások döntő részének június második felében vége lesz (konkrétumot mondjuk ezzel kapcsolatban még nem jelentettek be).

egerszalóki termálfürdőEgyébként nem biztos, hogy sokat vesztett a Saliris Resort a viszonylag késői nyitással. Az elmúlt egy hónapban nyitó fürdőknek meg kellett küzdeniük a sok esetben nem teljesen egyértelmű szabályozással, valamint azzal is, hogy nem igazán volt az évszaknak megfelelő időjárás.