• Még ebben az önkormányzati ciklusban megépítenék az új fürdőt.

  • Addig is, rövid távú célként az Orfűi Aquapark megnyitását sürgeti a pécsi városvezető.

Furcsa dolog a (termál)fürdő, mert a hazai városvezetőknek vagy azért jelent fejtörést, mert van, vagy azért, mert nincs. A több mint 140 ezer lakosú Pécsen például egy fedett fürdőre lenne igény, de jelenleg nincs nekik. Ezért is volt érdekes, hogy Péterffy Attila polgármester néhány nappal ezelőtt a fürdőépítési terveikről adott ki sajtóközleményt.

“Egy modern, minden igényt kielégítő fürdő felépítése a városban fontos cél. A pécsiek megérdemelnek egy fürdőt, ez a fejlesztés a pécsi városvezetés kiemelkedő vállalása, és azon dolgozunk, hogy még ebben a ciklusban mindenképpen megvalósuljon” – nyilatkozta ennek kapcsán a pécsi polgármester. Azaz azon kívül, hogy négy éven belül szeretnék megvalósítani, sok konkrétum nem derült ki a tervről.

Nem új keletűek a pécsi fürdőépítési tervek. 2017 elején egy hatalmas fürdőkomplexum kialakításáról adott hírt az MTI. Azt írták, hogy sportcsarnok, uszoda, fedett élményfürdő és aquapark építését tervezik a megyeszékhely Füzes dűlő nevű városrészében. Ahogy akkor számoltuk, akkora vízfelülete lett volna az új pécsi fürdőnek, mint a zalakarosi termálfürdőnek.

A fürdőfejlesztésről másfél évvel később lehetett újra hallani, méghozzá annak kapcsán a próbafúrások során nem találtak termálvizet, pedig ez fontos lett volna a beruházáshoz. Ettől függetlenül az akkori hírek szerint megvalósíthatónak gondolták a beruházást, ám erre nem került sor.

medence fürdőA jelenbe visszatérve: Péterffy Attila azt is közölte, hogy megpróbálnak lobbizni az Orfűn található aquaparkért. A megye legnagyobb strandja ugyanis idén állítólag nem fog kinyitni, mert a tulajdonos, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az ingatlan értékesítését tervezi.

“Füzyné Kajdi Zitával, Orfű polgármesterével közösen levélben fordultunk a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójához. Azt kértük tőle, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az aquapark kinyithasson az idei szezonban, természetesen vírushelyzetre tekintettel a szükséges óvintézkedések betartásával. Bízom benne, hogy közös levelünk eléri a célját, és minél hamarabb újra kikapcsolódhatunk az Orfűi Aquaparkban” – számolt be a városvezető.