• A próbafúrások során nem bukkantak termálvízre.

  • Ettől függetlenül megvalósíthatónak tartják az élményfürdő építését, ugyanis egy csővezetéken vinnének termálvizet Pécsre.

Hétfőn a Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztésekről tartottak sajtótájékoztatót Pécsen. Ennek kapcsán szóba kerültek a pécsi fejlesztések is. Ezeknek az összesített költsége eléri a 100 milliárd forintos nagyságrendet.

Ami ezen belül számunkra érdekes, hogy ismét szóba került a korábbi években már emlegetett fürdőfejlesztés is, amivel azonban akadtak problémák.

Az MTI híre szerint Páva Zsolt polgármester elmondta, hogy Pécs rendelkezik egy élményfürdő-fejlesztési tervvel, amelynek megvalósítása során nem várt nehézségek jelentkeztek. Ez azonban “továbbra is élő, eleven, megvalósítandó program” – tette hozzá Páva Zsolt.

A polgármester elmondása szerint az eredeti koncepció a város alatt vélelmezett melegvízforrásokra épített, azonban a próbafúrások nem jártak sikerrel. Ezért egy új terv keretében a várostól dél-keletre található, már meglévő fúrt kútból származó, vezetéken szállítandó 70 Celsius-fokos vízzel látnák el a leendő létesítményt.

Páva Zsolt leszögezte, hogy a fürdőberuházás “akkor valósul meg, ha fenntartható (…), a mai számítások szerint erre pedig komoly esély van”. Mindenesetre hamar ki fog derülni, hogy lesz-e valami az élményfürdőből, ugyanis a pécsi közgyűlés szeptember 20-án szavaz a beruházásról.