• Több vidéki fürdő is bejelentette, hogy május végén, vagy június elején, ha részlegesen is, de megnyitják a kapuikat.

  • Jelen állás szerint a fedett fürdőegységek még zárva maradnak.

Május 4-től Budapest és Pest megye kivételével a strandfürdők, illetve a fürdőkomplexumok szabadtéri részei elvileg megnyithatnak. Ahogy korábban írtuk, eddig már több fürdő is bejelentette a (részleges) nyitását, ezek közé tartozik a Demjéni Termálfürdő, a hódmezővásárhelyi termálfürdő, valamint a kehidakustányi Kehida Termál.

Rájuk kívül több fürdő is közölte, hogy május végén, illetve június első felében megnyitja a kapuit. Közülük a Csokonyavisontai Gyógyfürdőt már emlegettük, náluk május 23-án várható a nyitás.

A kisvárdai Aquacinema június elsején, azaz pünkösdhétfőn nyitja meg a kapuit. A közlésük szerint a csúszdaparkot, az 50 méteres versenymedencét, a hullámmedencét, a hangos- és csendes élménymedencét, a bali medencét, a termálmedencéket és a gyermekmedencét is megnyitják.

Aquacinema fürdő Kisvárda

A miskolci, illetve miskolctapolcai fürdők esetében május végi nyitást terveznek, viszont jelen állás szerint a Barlangfürdőt még nem nyitják meg. A Minap.hu híre szerint egyelőre a Selyemréti Strandfürdőt, illetve a miskolctapolcai szabadtéri fürdőt vehetik majd birtokba a vendégek.

A mosonmagyaróvári Flexum Thermal&Spa várhatóan június elején és csak részlegesen fog megnyitni. Erről további részleteket a későbbiekben közölnek.

Orosháza-Gyopárosfürdőn sem tűztek ki még konkrét nyitási dátumot. Egyelőre azt közölték, hogy június közepén a terveik szerint megnyitják a parkfürdőt, az uszodát és az élményterasz kültéri medencéit.

A Magyar Fürdőszövetség egyébként a hétvégén kiadott közleményében óvatosságra inti a fürdőket. A nyitással kapcsolatos tisztázatlan kérdések miatt arra kérik a fürdőüzemeltetőket, hogy ne kapkodják el a létesítmények megnyitását.