• A hatalmas Aquaticum fürdőkomplexum mellett egy kisebb, a városon kívüliek körében talán kevésbé ismert termálfürdője is van Debrecennek.

  • A szabadtéri medencés fürdő egész évben nyitva tart.

Debrecen kerekestelepi városrészén egy kisebb, jó értelemben retrós termálfürdő is található, amihez kemping is kapcsolódik. A termálmedencéik egész évben üzemelnek, amit szezonálisan egy strandmedence és egy gyerekmedence egészít ki.

Nemrég a Debrecen Televízió vendége volt György Zoltán, a Kerekestelepi Fürdő és Kempinget működtető társaság ügyvezető igazgatója. A szakember az induló strandszezon kapcsán elmondta, hogy az év kilenc hónapjában inkább csak a környékbeli törzsvendégek látogatják a szabadtéri medencés termálfürdőt. A júniusban induló főszezonban viszont megugrik a látogatószámuk. Egy erősebb nyári hónapban 15-20 ezer vendégük is van. Egy jobb forgalmú évben pedig 70-80 ezren is felkeresik a Kerekestelepi Fürdőt.

A beszélgetés során elhangzott, hogy a vendégforgalmuk nagyban függ a nyári időjárástól, azon belül is főleg a hétvégéktől. Például a 2023-as szezonjuk a nem túl kedvező időjárás miatt volt kicsit gyengébb a korábbinál.

A város „nagy strandja”, a felújítását követően 2020 nyarán átadott – idén május végén nyitó – Aquaticum Strandfürdő különösebben nem volt hatással sem a vendégforgalmukra, sem a vendégkörük összetételére. Egyébként a Kerekestelepi Fürdő tekintetében is korábban szó volt egy jelentősebb fejlesztésről, de az ügyvezető elmondása szerint ezzel kapcsolatban még nincs új fejlemény.

Ami az árakat illeti, a közelgő főszezonban nem várható áremelés, hiszen ezt már márciusban meglépték. Jelenleg egy felnőtt napijegy 3200 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 2500 forintba kerül. A Debrecen Városkártyával rendelkezőknek 15 százalékos kedvezményt tudnak biztosítani.

Kerekestelep termálfürdő, belépő

A teljes beszélgetést itt nézhetik meg:


Itt olvashat arról a hazai gyógyvízről, ami a legmagasabb kéntartalommal rendelkezik.