• Látogatóközpontot adtak át termálfürdőjéről ismert Buzsákon; nem kell bezárni a Gellért Gyógyfürdőt; kedvező árú fürdőgyógyászati lehetőség a Liget Gyógyfürdőben; a szénsavfürdő hatása és bőrgyógyító termálvizek.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A héten adták át a Balatonhoz közeli Buzsák községben a Berek Látogatóközpontot. Itt interaktív kiállítás formájában mutatják be a Nagyberek állat- és növényvilágát, de közösségi rendezvényeknek is helyet biztosíthat a látogatóközpont. A megnyitón elhangzott, hogy a község termálfürdőjében, a Csiszta Fürdőben is fejlesztések várhatók.

Szeptember elsejétől egy nagyon jó gyógyászati akció indul a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdőben. Egy kezelés csak 200 forintba kerül, azaz napi négy kezelés (ez a megszokott) is kijön 800 forintból. A fürdőgyógyászati kedvezményről itt tudhat meg további információkat.

Hamarosan egy posta nyílik a hajdúszoboszlói Hungarospában. Egészen pontosan a gyógyfürdő bejárata mellett. Itt olvashat arról, hogy miként kerül a kisposta a fürdőbe.

Az elmúlt években folyamatosan a levegőben lógott, hogy bezárják a Gellért Gyógyfürdőt. Ezt azért tervezték, mert elkerülhetetlen a fürdő felújítása, aminek az időzítését összehangolták volna a szomszédos szálloda rekonstrukciójával. Azonban úgy tűnik, hogy a felújítást megoldják a patinás műemlékfürdő teljes bezárása nélkül.

Gellért Gyógyfürdő termálmedence

Az elmúlt esztendőben 67 ezer szénsavas kádfürdő kezelést támogatott a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő. Nagyon kellemes és nagyon hatásos fürdőkúráról van szó. Itt megtudhatja, hogy milyen egészségügyi problémák esetén javasolják a szénsavfürdő alkalmazását.

Itt pedig arról olvashat, hogy a termálvizeknek, gyógyvizeknek milyen hatásuk van a bőrre. Mely víztípusok a legjobbak az egyes bőrproblémákra.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.