• Korábban úgy tervezték, hogy a Gellért Szálló felújításával összehangolják a Gellért Gyógyfürdő rekonstrukcióját, emiatt pedig egy időre bezárják a fürdőt is.

  • Azonban sikerült megoldani, hogy ezek a munkák ne érintsék a teljes gyógyfürdő működését.

A fővárosi Gellért Gyógyfürdő felújításáról már évek óta szó van. A fürdővel egy épületegységet alkotó, de más tulajdonoshoz tartozó Gellért Szállót 2019-ben a Danubius Hotels értékesítette az Indotek Groupnak. Utóbbi anno jelentős fejlesztési terveket harangozott be, a patinás jelleg megörzése mellett a szálloda teljes körű felújítását ígérték.

Emiatt hotelt 2021 végén be is zárták, a fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. pedig azt közölte, hogy a szálloda felújítását összekötik a fürdő rekonstrukciójával. Akkor azt is bejelentették, hogy emiatt 2022 elején bezárják a gyógyfürdőt, de erre nem került sor. A tervezett zárás ideje pedig 4-5 hónapokkal mindig tolódott, mert nem tudták, mikor indul a szálloda felújítása.

A Gellért Gyógyfürdő jelenleg is üzemel, a szállodafejlesztés viszont elakadt. A hotelt tavaly év végén az Indotek Grouptól a BDPST Group vásárolta meg. Korábbi megkeresésünkre az új tulajdonos szintén a fejlesztési céljait hangsúlyozta, de a felújítás kezdetének pontos idejét még nem tudták közölni.

Egy idén kora tavaszi nyilatkozatból derült ki, hogy a fürdőüzemeltető társaság igyekszik megoldást találni erre a fura helyzetre. Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. vezérigazgatója akkor a Hegyvidék TV-nek elmondta, vizsgálják annak a lehetőségét, hogy ütemezetten újítsák fel a Gellért Gyógyfürdőt. Ebben az esetben az épületnek csak egyes részeit kellene időlegesen lezárni, azaz a munkák idején is fogadhatnák a vendégeket. Illetve megoldották azt, hogy a fürdő áramellátása független legyen a szállodától.

Tavasszal erről a lehetőségről még feltételes módban nyilatkozott a vezérigazgató, viszont a Világgazdaságnak nemrég már arról beszélt, hogy biztosan nem kell bezárni a fürdőt. Megoldható az említett, ütemezett felújítás, így ha részlegesen is, de mindig üzemelni fog a gyógyfürdő. Jelenleg a felújítás kivitelezési tervezésének előkészítése zajlik.

Gellért gyógymedence

Itt olvashat arról, hogy eredetileg mi lehetett volna a Gellért Gyógyfürdő neve… Nos, jobban jártunk a Gellérttel.