• A termálfürdő üzemeltetésére kiírt második pályázat már érvényes volt.

  • Ketten is jelentkeztek a fürdő működtetésére.

  • Júniustól öt medence áll majd a fürdőzők rendelkezésére.

Majdnem pontosan egy hónappal ezelőtt írtunk a Csornai Termálfürdővel kapcsolatos – kissé nyugtalanító – fejleményről. Miután a fürdő üzemeltetésére kiírt korábbi pályázat jelentkező híján érvénytelen volt, ezért még március végén sem lehetett tudni, hogy 2018 nyarán ki fogja üzemeltetni a termálfürdőt.

Az önkormányzat ezért a fürdő működtetésére egy újabb pályázatot írt ki, ami a korábbihoz képest számos könnyítést tartalmazott. Például a termálvíz biztosítása mellett a közüzemi költségeket is állta a város, ahogy az úszómesteri feladatok ellátásának és az éjszakai őrzésnek a költségét is magukra vállalták. Ezen felül még a nyitás előtt szükséges takarításra és parkgondozásra sem lesz gondja a nyertes pályázónak.

A héten tartott képviselő-testületi ülésen kiderült, hogy erre a pályázatra szerencsére már akadt jelentkező. Ez alapján pedig a termálfürdőt a korábbi években is működtető AQUA Sport 2005 Kft.-t lett a nyertes. A fürdő működtetésére kiírt pályázatban egyébként minimum havi 60 ezer forintos díjat szabtak meg, a győztes ajánlattevő viszont havi 90 ezer forint fizetését vállalta. Így most elvileg minden adott ahhoz, hogy júniusban megnyithassák a strandfürdőt.

A nyertes mellett egy miskolci magánszemély is pályázott a Csornai Termálfürdő működtetésére. Azonban hiába adta fel időben a pályázatát, az a kiírásban megjelölt határidőre nem érkezett meg Csornára. Ettől függetlenül az önkormányzat átnézte a késve befutó dokumentációt, ami a tartalmi követelményeknek több szempontból sem felelt meg, ezért érvénytelennek nyilvánították.

Csornai TermálfürdőA Csornai Termálfürdőben összesen 5 medence áll majd a látogatók rendelkezésére. Ezek közül két ülőmedencét a rendkívül magas ásványianyag-tartalmáról ismert termálvízzel töltenek. A gyerekpancsoló, az úszómedence és a tanmedence vízellátását pedig a közműhálózatról biztosítják. A termálfürdő jelenleg szezonálisan – a három nyári hónapban – tart nyitva, de az önkormányzat akár pályázati forrás, akár befektető révén szeretne jelentős fejlesztéseket megvalósítani az 1973 óta működő fürdőben. A létesítmény egyébként kimondottan kedvező jegyárakat kínál.