• Fedett és szabadtéri medencékkel és idén is rengeteg programmal várja a vendégeket a Zalaszentgróti Termálfürdő.

  • Apróbb fejlesztéseket is megvalósítanak idén.

A hosszú hétvége előtt már ma, azaz április 27-én megnyitották a Zalaszentgróti Termálfürdőt. A zalai kisvárosban 2001-ben adták a fürdőt, ami 2005-ben fedett részleggel bővült. A termálfürdő alkalmas lenne az egész éves üzemeltetésre, de jó néhány éve szezonálisan üzemel. Tavaly például október végéig várták a fürdőzőket, bár decemberben egy időre a szaunát megnyitották, de akkor a teljes létesítményt nem üzemelték be.

A fürdő mostantól minden egyes nap 9-től 19 óráig tart nyitva. Idén több alkalommal is rendeznek majd éjszakai fürdőzéseket, ezeken a napokon csak éjfélkor zár a fürdő.

Jelenleg a fedett részben az úszómedencét, az ülőmedencét és a tanmedencét használhatják a fürdőzők. A külső részen a szabadtéri sportmedence és az élménymedence is működik, valamint idei újdonság, hogy az úgynevezett hátsó ülőmedence már a szezon elejétől a vendégek rendelkezésére áll.

Zalaszentgrót TermálfürdőSzintén újdonság, hogy új baldachinos ágyakat, lengőágyakat és napozóágyakat helyeztek ki. Még nem készült el, de hamarosan egy vízi játékot is telepítenek a kültéri gyermekmedencébe.

Idén is számos programot tervez a fürdő. A teljesség igénye nélkül ezek közé tartozik a június 15-17. közötti oldtimer találkozó, június 15-én zenés éjszakai fürdőzés lesz DJ Dominique-kal, augusztus 5-én off road bemutató, szeptember 16-án Volga autós találkozó lesz a fürdőben.

Zalaszentgróti TermálfürdőA jegyárak idén csak minimális mértékben változtak, egészen konkrétan 50 forinttal emelkedtek. Ez azt jelenti, hogy egy felnőtt napijegy 2200 forintba kerül, a diákok és nyugdíjasok 1650 forintért, az 5-14 év közöttiek pedig 1150 forintért válthatnak belépőt.

Itt megtekintheti Medvéssy Lajos videóját, amin Tóth István fürdővezető beszél a fentiekről: