• Nyitnak a Barlangfürdő szabadtéri medencéi, a Miskolctapolcai Strandfürdő úszómedencéje, valamint a Selyemréti Strandfürdő is több medencével várja a vendégeket.

  • Idén eddig 30 százalékkal nőtt a miskolci fürdők vendégforgalma.

Április 28-án mindhárom miskolci fürdőben kezdetét veszi a strandszezon. Érdemes lesz kihasználni a szombati, vasárnapi, hétfői napokat, ugyanis a szezonális jegyárak majd csak május elsején, kedden lépnek életbe.

A Miskolctapolca Barlangfürdő esetében szombattól a barlangjáratok mellett hat kültéri medence közül választhatnak a vendégek, s ezzel párhuzamosan nyitnak a kültéri vendéglátó egységek is. A Miskolctapolcai Standfürdőben az egész évben üzemelő wellness- és szaunarészleg mellett szombaton megnyitják az 50 méteres úszómedencét is, amit 27 Celius-fokos vízzel töltenek. A fokozatosan mélyülő 31 Celsius-fokos családi medence majd csak május 26-tól lesz használható.

A Selyemréti Strandfürdőben a dögönyöző és az úszómedence mellett szombaton az ülőmedencét, valamint a torna- és tanmedencét is birtokba vehetik a fürdőzők.

Scheitzner Beáta, Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője a Minap.hu-nak elmondta, hogy az idei tapasztalataik alapján a hosszú hétvégéken nagyon megugrik a fürdőik vendégforgalma. A legutóbbi, húsvéti hosszú hétvégén például 10 ezer vendéget fogadott a Barlangfürdő. A tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva pedig idén eddig összességében 30 százalékkal nőtt a miskolci fürdők vendégszáma.

Itt megtekintheti a Minap tudósítását: