• Az idei strandszezonban elsőként a Palatinus és a Paskál fürdők strandterületei nyitják meg kapuikat a budapesti strandok sorában.

  • Idén is számos kedvezménnyel, programmal és készpénzmentes fizetési lehetőséggel várják a fürdőzőket.

A strandszezon április 28-án indul, ekkortól üzemel a Palatinus és Paskál fürdő strandterülete. Május 26-án nyit a Csillaghegyi, május 27-én a Római strand, június 2-tól pedig már a Pünkösdfürdői strand is fogad vendégeket.

Az összes budapesti strandon úgynevezett készpénzmentes fizetés került bevezetésre, így a fürdő területén vásárolt termékekre (étel, ital, strandcikkek) készpénz helyett kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyát, bankkártyát – és elfogadóhelytől függően – SZÉP-kártyát fogadnak el.

Ez a rendszer kényelmes és biztonságos, hiszen így a fürdőzés során nem kell a készpénzzel bajlódni vagy azon aggódni, hogy pénztárcánk biztonságban legyen. A kártyát távozáskor nem kell leadni, ugyanis az egyenleg az utolsó használattól számított öt éven keresztül folyamatosan felhasználható, vagy visszaváltható, bármely a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett fürdőben és strandon.

Palatinus StrandfürdőAz immár egész évben nyitva tartó Palatinus fürdő strandterületén ebben az évben egy csaknem 1000 négyzetméteres új játszótér várja a gyermekeket családias környezetben. Három korcsoportra külön kialakított játékblokkokkal, játszóvárral. Újdonságként idén már egy vizes terepasztal is a gyerekek rendelkezésére áll. Kialakításra került egy gumiburkolatos lábtenisz pálya és a kültéri fitnesz park területe is megújult.

A Paskál fürdőben május 15-én kerül átadásra egy közel 90 négyzetméter vízfelületű, közvetlen épületkapcsolatos télen nyáron használható kültéri ülő medence, beépített sakk asztallal. Az iskolai szezon végére mintegy 3000 négyzetméternyi új füves terület kerül átadásra, így a Paskál fürdő már mintegy 3,8 hektár zöld területtel várja a látogatókat.

Paskál FürdőJavában zajlik a Csillaghegyi fürdő fejlesztése, amely a tervek szerint idén nyáron átadásra kerül. A hegyoldalban épülő, 7000 négyzetméteres, hatszintes létesítményben helyet kap egy 33×25 méteres úszómedence, amely alkalmas lesz úszóversenyek és vízilabda mérkőzések lebonyolítására is. Ezen felül tanmedence, wellness részleg, panorámás étterem, egyik szintjén pedig egy 500 négyzetméteres gyerekparadicsom létesül, hogy a kisgyermekes családok számára egész évben biztosított legyen a fürdési lehetőség.

Csillaghegyi Árpád forrásfürdő látványtervA nyár folyamán jó néhány családi, sport és gyerekprogram teszi még színesebbé a strandok életét, hiszen számos hétvégén, mind az öt strandon érdekes és szórakoztató programok, sportolási lehetőségek is várják az érdeklődőket. Várhatóan július 27-én a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére idén is megrendezésre kerül a Strandok Éjszakája program, amelyhez a Budapest Gyógyfürdői Zrt. a Palatinus strandon megszervezésre kerülő programokkal csatlakozik.

A hétköznapi felnőtt belépők árai a tavalyi strandárakhoz képest a Pünkösdfürdői és Csillaghegyi strandon változatlanok, a többi strandon maximum 100 forinttal emelkednek. Míg a felnőtt belépők ára 1800-3100 forint, a kedvezményes (gyermek, diák, nyugdíjas) jegyek ára 1500-2600 forint között mozog.

A strandok természetesen továbbra is kínálnak kedvezményes, családi belépőket, amelyek ára 3400-9600 forint. A Csillaghegyi fürdőben – az új wellness részleg megnyitásáig – a belépők ára hétköznap egységesen 1000 forint, hétvégén pedig 1200 forintba kerül.