• Pár nap múlva átáll a nyári üzemmódra a Palatinus.

  • A vendégek jóval több medencét használhatnak, de ezzel párhuzamosan a belépők ára is emelkedik.

Ma egy fotósorozatot közölt az MTI, ami a budapesti Palatinus Strandfürdőben készült a közelgő strandidény apropóján. A fürdő tavaly október elején állt át a téli üzemmódra, azonban a 2017 nyarán átadott fedett részlegnek köszönhetően ez nem üzemszünetet jelentett, hiszen a beltéri medencék, valamint egy kültéri termálmedence és a 40 méteres úszómedence az elmúlt fél évben is működött.

A fürdőben ma algamentesítést végeztek és a létesítmény már gyakorlatilag készen áll az április 28-án, azaz ezen a héten szombaton kezdődő strandszezonra. Fontos megemlíteni, hogy a hosszú hétvégén – április 28-tól május 1-ig – a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. többi fürdőjéhez hasonlóan a Palatinusban is a hétvégi jegyárak lesznek érvényesek. Ráadásul ezzel párhuzamosan érvénybe lépnek a szezonális árak.

Például a Palatinus esetében az elmúlt hónapokban hétköznap 2400, hétvégén 2800 forintba kerül egy felnőtt belépőjegy. A gyermek, diák, nyugdíjas jegyek ára pedig 2000, illetve 2300 forint volt. Április 28-tól a felnőtt jegy hétköznap 3100, hétvégén 3500 forintba kerül. A gyermek, diák és nyugdíjas belépők ára pedig 2400, illetve 2600 forintra emelkedik. Nyilván ezzel párhuzamosan jóval több medence áll majd a vendégek rendelkezésére.

Palatinus Strandfürdő strandidényPalatinus Strandfürdő strandidényPalatinus Strandfürdő strandidényFotók: MTI/Illyés Tibor