• A Heves megyei településre érkezőknek van miből válogatniuk, hiszen Demjénben termáltó, gyógyfürdő, aquapark, barlangfürdő jelenti a választékot.

  • Mindenki találhat a kedvére való fürdőt.

Az Egertől 14, Egerszalóktól 5 kilométerre fekvő Demjén nagyon jól el van látva termálfürdőkkel. A pici, 600 állandó lakosú településen ugyanis két termálfürdő is található. Sőt, mivel az egyik tulajdonképpen két egységre oszlik, ezért végül is három, más-más jellegű szolgáltatást nyújtó termálfürdő fürdő jelenti a választékot. Ez a bőség ráadásul egészen új keletű, hiszen a termálfürdőt 2009-ben, a barlangfürdőt 2015 januárjában, a termáltavat pedig 2016 utolsó napjaiban nyitották meg. Kezdjük a legújabb demjéni fürdővel.

Demjéni Termáltó

Demjén Termáltó webkamera

Az Egri Korona Borházhoz kapcsolódó fürdő tulajdonképpen egy strandfürdő, így a teljes körű szolgáltatásai leginkább a nyári szezonban élvezhetők. Nyaranta viszont meglehetősen hangulatos, mediterrán tengerpartot idéző strandolást tesz lehetővé a fürdő, ahol egy óriáscsúszda is a vendégek rendelkezésére áll.

Demjéni Termáltó

A termáltó egész évben üzemel, amit a tó közepére épített fürdőház tesz lehetővé. A kis fedett részben télen is 34-36 Celsius-fokos vízben fürödhetnek a vendégek, ráadásul mindezek mellett szauna is a vendégek rendelkezésére áll.

Előnye: hangulatos, különleges fürdő, főleg a szezonban lehet jó választás.

Demjéni Termálfürdő

Demjén éjszakai fürdőzés

Furcsán hangzik, hogy ez a legrégebbi demjéni fürdő, hiszen még ez sincs tíz éves… Az itt feltörő termálvíz gyógyvíz minősítéssel rendelkezik, s a létesítményben két beltéri gyógyvizes medence, gyermekpancsoló, valamint hat szabadtéri gyógyvizes medence található. Szauna, gőzkabin is a vendégek rendelkezésére áll, de a fürdőhöz egy szezonális csúszdapark is kapcsolódik. A fürdő egyik különlegességét jelenti a nyitvatartási idő, hiszen az év minden napján látogatható és a kültéri medencéket csak éjjel 1:30-kor zárják.

Demjén strand

Előnye: klasszikus termálfürdő, szép természeti környezetben. A fedett részleg kissé szűkös, de akik szeretik a szabadtéri fürdőzést, azoknak nagyon jó választás lehet.

Cascade barlangfürdő

Demjén Termálvölgy termálfürdő

760 méternyi barlangrendszer, 1500 négyzetméter vízfelület, 550 méter hosszú óriáscsúszda – ez vár ránk a Demjéni Termálfürdőhöz kapcsolódó barlangfürdőben. A medencék vize 30-38 Celsius-fok között változik az egészen elvarázsolt hangulatú fürdőben.

Anno amikor először hallottunk arról, hogy Demjénben barlangfürdőt építenek, akkor nem értettük, hogy minek még egy barlangfürdő. Ugyanakkor a fürdő tervezőjének nagyon jól sikerült azt megoldania, hogy ne egy “második Miskolctapolca” épüljön. Tényleg csak az elnevezés hasonló, de egészen más jellegű és hangulatú élményfürdőt tudtak kialakítani. Márpedig általában azok a fürdők válnak sikeressé, amelyek valamilyen egyedi, mással össze nem téveszthető szolgáltatást nyújtanak, nos ez a Cascade barlangfürdő esetében teljes mértékben igaz.

Demjén Barlangfürdő

Előnye: ilyent máshol nem lát az ember. Nem éppen olcsó a belépő, de a jegy a termálfürdőbe és az aquaparkba is érvényes.