• Idén nyáron kezdődhet el a debreceni strandfürdő teljes újjáépítése.

  • A kivitelezőnek kereken egy éve lesz a munkálatokra, így 2019 nyarára készülhet el a fürdő.

Már az utolsó épületeit bontják a régi nagyerdei strandnak, lassan végeznek is a munkálatokkal. A régi kabinsort egyelőre meghagyják, ugyanis az építkezés alatt ez amolyan ideiglenes kerítésként fog funkcionálni és majd a strandfürdőt építő cég bontja le a későbbiekben.

Hamarosan pedig az is kiderülhet, hogy ki építheti fel a strandfürdőt, a Dehir.hu cikke szerint ugyanis a debreceni önkormányzat már kiírta az erre vonatkozó közbeszerzést. Az ajánlatokat május 30-ig várják, a nyertesnek pedig a munkaterület átadásától számítva egy éve lesz az új Aquaticum Strandfürdő felépítésére, azaz 2019 nyarára készülhet el a fürdő.

A teljes beruházásra korábban négymilliárd forintos keretet különítettek el, ami a közelmúltban kiegészült további kétmilliárd forintnyi állami támogatással, így összességében hatmilliárd forintból újulhat meg a patinás nagyerdei strand.

A most lebontott strandfürdőhöz viszonyítva jelentősen, több mint 50 százalékkal bővül a vízfelület. A régi fürdőben ez 3600 négyzetmétert tett ki, a leendő létesítményben viszont a medencék összes vízfelülete eléri majd az 5600 négyzetmétert. Ezen belül egy 1600 négyzetméteres gyerekrészleg is kialakításra kerül.

Mindezeken felül új hullámmedence, kalandmedence, ugrómedence, úszómedence, relaxációs medence, sodrómedence is kialakításra kerül. A fürdő igazi különlegességének ígérkezik az a teraszos megoldás, ami a látványterveken is feltűnik.

Nagyerdei Aquaticum Strandfürdő látványtervMost közzétettek egy térképet is, amin látható, hogy miként fognak elhelyezkedni a megújuló fürdőben a medencék.

Nagyerdei Strandfürdő térkép