• Szigetvár egy nyugodt, barátságos kisváros és a gyógyfürdőjük is ugyanilyen kellemes hangulatúnak számít.

  • Jó választás lehet az őszi-téli időszakban is, különösen azoknak, akik stresszmentes környezetben szeretnék megtapasztalni a kiváló gyógyvíz jótékony hatásait.

A 90-es évek nagy sikerű tévésorozata volt a Kisváros. Akik ezt annak idején nézték, azok biztosan ismerik Szigetvárt is, hiszen a sorozat itt játszódott – bár a települést a kitalált „Végvár” néven emlegették. A történet szerint a kisváros az osztrák-magyar határ közelében volt, azonban Szigetvárt valójában a Dél-Dunántúlon, Pécstől nyugatra, 35 kilométerre találjuk.

Az 1960-as években találtak termálvizet a baranyai településen, a jelenlegi fürdőt pedig 2007 októberében nyitották meg. A Szigetváron feltörő víz 1997-ben nyerte el a gyógyvíz minősítést, majd a gyógyfürdő címet 2009-ben kapta meg. 2013 óta pedig a gyógyfürdő, a vár és a vár parkját magában foglaló területet gyógyhelyként ismerik el.

A 9910 lakosú Szigetvár gazdag történelmi emlékekben, különösen hangulatos és nyugodt helynek számít, de a gyógyfürdőjük is ugyanilyen. Nem túlzottan nagy, de könnyen átlátható elrendezésű. A kupolás medencecsarnoka kicsit a törökfürdők hangulatára emlékezteti az embert.

Szigetvári gyógyvíz

A fürdőben általában nem tapasztalható zavaró zsúfoltság, és a medencekínálatuk még a téli hónapokban is kielégíti az igényeket. Ilyenkor két benti és két kinti medence jelenti a választékot, összességében egész nagy vízfelülettel. A fürdőhöz tartozik egy wellness részleg, valamint elérhetőek gyógyászati kezelések is. A Szigetvári Gyógyfürdőben rendszeresen szerveznek éjszakai fürdőzéseket, legközelebb december 9-én nyílik lehetőség egy kis esti fürdőzésre, 19 és 23 óra között.

A belépőjegyek ára teljesen értékarányosnak mondható. A felnőtt napijegy 3200 forintba kerül, a nyugdíjasoknak és diákoknak pedig pedig ugyanez 2600 forint. Egy drágább jegytípust is kínálnak, ami a wellness részleg használatát is tartalmazza, ennek az ára felnőtteknek 3950 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak 3000 forint. Olcsóbb, délutáni belépők már 14 órától válthatók. Az említett esti fürdőzésre pedig 3200 forint a jegy, Szigetvár kártyával ugyanez csak 1920 forint.

Szigetvári fürdő gitár medencéje

A Szigetvári Gyógyfürdő jelenleg a hét minden napján 9 és 18 óra között tart nyitva. Ezen belül a wellness részleg szolgáltatásait (szauna, jacuzzi, sószoba) 10 és 17 óra között lehet igénybe venni.

a Szigetvári Gyógyfürdő szabadtéri része

Korábban itt írtunk a szigetvári gyógyvíz gyógyhatásáról.