• Az egyik Zala megyei termálfürdő reagált elsőként az új helyzetre.

  • Bejelentették, hogy szerdától sem szálló-, sem fürdővendégeket nem fogadnak a következő egy hónapban.

Frissítés: a fürdők szerdától nem látogathatók.

Érezhetően meglepetésként érte a hazai fürdőket (is) a ma délelőtti bejelentés a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szigorításokról. Bár többek között Szlovákiában és Ausztriában már korábban elrendelték a fürdők bezárását, nálunk azt kommunikálták a döntéshozók, hogy nem várható szigorítás.

Egyelőre a fürdők többsége még kivár, ugyanis a miniszterelnök délelőtti bejelentése alapján nem teljesen világos, hogy a szigorítás rájuk is vonatkozik-e. A szabadidős létesítményeknek ugyanis be kell zárniuk, de konkrétan csak a fedett uszodákat említették meg.

Emiatt mindenki a friss Magyar Közlönyt várja, hogy kiderüljenek a részletek és az, hogy most akkor kötelező-e bezárni a fürdőknek. De kérdés például az is, hogy a gyógyászati szolgáltatásokra is vonatkozik-e a szabály. Tehát sok a nyitott kérdés. Azonban, ahogy néhány órája írtuk, azért eléggé sanszos, hogy bezárás lesz ebből… Különösen annak fényében, hogy a szigorítások terén állítólag az osztrák példát követjük, márpedig Ausztriában minden fürdőnek be kellett zárnia.

Mindenesetre az első fürdő már lépett, a mai bejelentést látva ugyanis a kehidakustányi Kehida Termál már közölte, hogy november 11. és december 10. között sem a fürdő, sem a szálloda nem fogad vendégeket.

Kehidakustányi gyógyvíz gyógymedenceA Kehida Termálnál egyébként gyorsan lereagálják a hasonló helyzeteket, hiszen annak idején májusban az elsők között nyitották meg a kapuikat, amint erre lehetőségük volt.