• Jelenleg még mindig nem ismertek a tegnap beharangozott intézkedésekkel kapcsolatos részletszabályok.

  • Ettől függetlenül több fürdő is bejelentette, hogy szerdától 30 napra bezárnak.

Frissítés: a fürdők szerdától nem látogathatók.

A tegnapihoz képest nem sokat változott a helyzet, azaz még mindenki a friss Magyar Közlönyre vár. Tegnap délelőtt bejelentették, hogy a szabadidős létesítményeknek november 11-től 30 napra be kell zárniuk. Azonban, amíg a kormányrendelet pontos szövege nem ismert, addig nem tudni, hogy ez a fedett uszodák mellett a fürdőkre is vonatkozik-e. Szintén nem tudni, hogy például a gyógyászati kezelések folytathatók-e a gyógyfürdőkben.

Az biztos, hogy szerdától a szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti utazókat. Ez nyilván érzékenyen érinti azokat a fürdőket, amelyek nem a helyi lakosokra, hanem a turistákra építik a vendégforgalmukat. Könnyen elképzelhető tehát az is, hogy jogilag nem lesz tilos bezárni például a gyógyfürdőket, de valójában nem lesz érdemes nyitva tartaniuk.

Tegnap a kehidakustányi Kehida Termál jelentette be elsőként, hogy szerdától sem a fürdő, sem a hozzá kapcsolódó szálloda nem fogad vendégeket 30 napig. Azóta pedig újabb fürdők tettek hasonló bejelentést.

medence fürdőSzerdától nem lesz nyitva a demjéni Cascade Barlangfürdő, a komáromi Brigetio Gyógyfürdő, a budapesti Aquaworld élményfürdő, a székesfehérvári Árpád Fürdő. Ezen felül szintén zárva marad Egerben a termálfürdő és a törökfürdő, továbbá a kisvárdai Aquacinema.

A fürdők még nem tették közzé, de a Borsodhír információja szerint bezár mindegyik miskolci fürdő, azaz Barlangfürdő, a Miskolctapolcai Strandfürdő és a Selyemréti Strandfürdő is. De várhatók még hasonló bejelentések a nap folyamán…

Frissítés (17:00) holnaptól zárva tart a fentieken túl:

Zalakarosi Fürdő

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Gyulai Várfürdő

Lenti Termálfürdő

Jonathermál (Kiskunmajsa)

Csongrádi Gyógyfürdő

Virágfürdő (Kaposvár)

Mórahalmi Gyógyfürdő – november 12-től

Várkertfürdő (Pápa)

Szentgotthárdi Fürdő

Dagály Fürdő (Budapest)

Aquaticum (Debrecen) Termálfürdő, Élményfürdő, Szaunavilág