• Egyelőre meg kell várni, hogy milyen kormányrendelet jelenik meg a Magyar Közlönyben.

  • Az biztos, hogy a fedett uszodák nem üzemeltethetők.

Frissítés: a fürdők szerdától nem látogathatók.

A koronavírus-járvány miatt ma bejelentett korlátozó intézkedések közé tartozik, hogy a szabadidős létesítményeket szerdától, legalább 30 napra be kell zárni. A szabadidős létesítmények között egyelőre csak a fedett uszodák lettek nevesítve.

Ugyanakkor azért megkockáztatjuk, hogy a részletek ismeretében a legtöbb fürdőnek majd be kell zárnia. Az intézkedések közé tartozik ugyanis, hogy a szállodák sem fogadhatnak turistákat, csak üzleti utazókat. Jellemzően azért a fürdők közelében található hotelek nem az üzleti utazókból élnek…

Szállóvendégek nélkül pedig a fürdők amúgy is megcsappant forgalma még tovább apadhat. Elképzelhető, hogy jogilag ugyan működhetnek, de egész egyszerűen nem fogja megérni a nyitva tartás a legtöbb fürdőnek. Ami azért fontos intézkedés lesz: az “éttermeknek és a szabadidős létesítményeknek a dolgozóik után – a következő 30 napra – nem kell járulékot fizetni, és az állam a munkavállalók bérének a felét megtéríti. Ennek feltétele, hogy a munkavállalót ne bocsássák el, és a munkavállalók megkapják a fizetésüket.”

Ami jelenleg 100 százalékos biztonsággal állítható, hogy éjszakai fürdőzések a következő 30 napban nem lesznek, miután a kijárási korlátozás már este 8 órától életbe lép.

medence termálmedenceRemélhetően hamarosan ezzel a témával kapcsolatban lesznek friss információink.