• Az MTV Europe Music Awards vasárnapi rendhagyó gálájának egyik helyszíne a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő volt.

  • Az esti felvételeken egész jól mutatott a patinás fürdő.

Mások mellett a BTS-t, Lady Gagát, a Coldplayt, David Guettát és Cardi B-t is díjazták az MTV Europe Music Awards vasárnapi rendhagyó gáláján, amelyet a járványhelyzet miatt online közvetítettek Londonból és most első alkalommal a magyar fővárosból. Az eseményen a koreai K-pop szupersztárja, a BTS öt jelöléséből négyet is elnyert, az öt kategóriában jelölt Justin Biebernek egy klip közreműködőjeként mindössze egyharmad díj jutott és Lady Gagának is csak egy a hét jelöléséből. A regionális jelöltek közül a rajongók szavazatai alapján a magyar győztes Dzsúdló (Juhász Márton), a hazai pop/trap színtér népszerű előadója lett (Best MTV Hungary Act).

Idén London mellett Magyarország a régióban elsőként volt társházigazdája a világ legnagyobb és legnézettebb könnyűzenei díjátadójának, az 1994 óta minden évben más európai nagyvárosból közvetített rendezvénynek. Az eseményhez kapcsolódó televíziós és online közvetítést 180 országban közvetítették.

A magyarországi házigazda Palvin Barbara modell és David Guetta francia DJ volt. Budapest mellett Veszprém és Esztergom is bemutatkozott az online showban. Az MTV díjátadó követői világszerte megismerhették a magyar főváros panorámáját és a Széchenyi Gyógyfürdőt, ahol David Guetta a Let’s Love című slágert adta elő Raye-jel. Maga Guetta díjazott is lett: ő nyerte a legjobb elektronikus előadónak járó díjat.

A műsorban elhangzott, hogy a jövő évi show házigazdája a magyar főváros lesz.

Széchenyi Gyógyfürdő MTV EMA

Itt megnézheti a Széchenyi Gyógyfürdőben készült felvételt: