• A város polgármestere beszélt arról, hogy mi szükséges még a termálfürdő újbóli megnyitásához.

  • Remélhetőleg már nem kell sokat várni a nyitásra.

Az idén nyáron átadott Bábolna Strand- és Termálfürdő szeptember eleje óta ideiglenesen zárva tart. Ennek okáról már korábban írtunk, a lényeg az, hogy első körben a tulajdonos önkormányzatnak új fürdővezetőt kellett találnia. Bár az is felmerült lehetőségként, hogy egy évre bérbe adják a fürdőt egy külső cégnek, de végül találtak egy megfelelő, rutinos szakembert erre a pozícióra. Miután utóbbi is bő két hete történt, ezért felmerülhet a kérdés, hogy mikor nyithat meg a fürdő.

Dr. Horváth Klára, Bábolna polgármestere a legutóbbi képviselő-testületi ülésről szóló összefoglalójában erre a témára is kitért. Elmondta, hogy sokan érdeklődnek a fürdővel kapcsolatos fejleményekről. A polgármester ennek kapcsán kifejtette, hogy a fürdővezetői és a műszaki vezetői pozíciókat ugyan már betöltötték, azonban ezen felül még uszodagépészt és úszómestert is keresnek. (Ez utóbbi két állást egyébként a napokban a fürdő Facebook oldalán is meghirdették, ott a munkakörökkel kapcsolatos minden tudnivaló elolvasható).

A betöltendő állások mellett még további teendőjük is van. “Készülnek a különböző szabályzatok a kormányhivatal felé, amit már korábban is meg kellett volna tenni. Ezek beadásra is kerültek a megnyitáskor, csak sajnos mindegyike hiányos, vagy nem a jogszabályoknak megfelelő volt. Ezeknek a hiánypótlása történik meg, s amikor a kormányhivatal elfogadja, akkor nyitásra kész lesz a fürdő” – vázolta fel a helyzetet dr. Horváth Klára.

A termálfürdő első rövid szezonja egyébként a korábbi nyilatkozatok szerint sikeresnek bizonyult. Mind a vendégszám, mind a bevétel felülmúlta a korábbi várakozásaikat. Érdekes volt az is, hogy messze nemcsak a helyben és a környező településeken élők keresték fel a termálfürdőt, hanem 50-80 kilométeres körzetből, még Budapestről, Székesfehérvárról, Mosonmagyaróvárról is érkeztek vendégek Bábolnára.

Bábolna termálfürdő termálmedenceA termálfürdő kapcsán fontos azt is megemlíteni, hogy bár új létesítményről van szó, de már régóta várták a helyiek a nyitását. A fürdő vízellátást biztosító termálkutakat ugyanis még 1983-ban fúratta a Bábolnai Állami Gazdaság és már akkortájt azt tervezték, hogy előbb-utóbb fürdőt is építenek.

Sokféle terv felmerült ennek kapcsán az évek során. A 90-es évek elején például egy kanadai befektető épített volna egy golfklubot, termálhotelt és fürdőt is magában foglaló komplexumot. Azonban ez és a hasonló tervek is mind valahogy elhaltak. A bábolnai fürdő sorsa igazából akkor került sínre, amikor négy évvel ezelőtt az önkormányzat vette kézbe a projektet. Így végül 37 évnyi várakozás után idén júliusban átadhatták a termálfürdőt.