• Kecskeméten ezért nem is vezetnek be jelentős korlátozást a fürdőre vonatkozóan.

  • Egyedül a sportolók úszóedzéseit kell egy kicsit ritkítani.

November amúgy sem egy erős hónap a fürdők számára, a mostani helyzetben, azaz a beutazóforgalom nullázódása és a vírushelyzet miatt pedig végképp nem az. Némileg erősítheti ugyan a belföldi forgalmat, hogy akik hosszabb-rövidebb külföldi utazásokat terveztek a korábbi években, azok most itthon maradnak. Azonban ez inkább a nyári időszakra volt hatással, így ősszel pedig jellemzően csak a hétvégi forgalmon lendíthet egy keveset.

Emiatt a fürdőkben most – különösen hétköznapokon – kisebb a forgalom a korábbi években megszokottnál. Ez a létesítmények üzemeltetése szempontjából persze nagyon nem öröm, nem véletlenül kértek a hazai fürdők állami segítséget, viszont annyi előnye van, hogy bőven tartható mindenféle távolság a fürdők medencéiben, pihenőtereiben.

Sokatmondó egyébként ezzel kapcsolatban Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármesterének tegnapi közleménye. Azért érdemes ilyen szempontból Kecskemétre figyelni, mert márciusban az országban itt döntöttek elsőként a helyi fürdő bezárásáról. Most viszont, a helyzetet megvizsgálva úgy határoztak, hogy a Kecskeméti Fürdő tovább üzemelhet.

Ahogy a polgármester írja: „a Kecskeméti Fürdő szintén fogadhat vendégeket. Az létesítmény látogatottsága ugyanis erőteljesen csökkent, a létszámkorlát tartható, továbbá a fürdő írásos szakvéleménnyel rendelkezik arról, hogy a klóros vízben és a szauna magas hőmérsékletén a vírus elpusztul.”

A polgármester egyetlen apró szigorítást említett meg, ezek pedig a vizes sportok utánpótlásedzései, ahol nagyobb létszám fordul meg délutánonként és esténként az uszodában. Ezért arra kérte a sportszervezetek vezetőit, hogy az edzéseken résztvevők számát felezzék meg, ezen felül az edzésalkalmakat is ritkítani szükséges.

medence élményfürdőA Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását a fürdők látogatására vonatkozó szabályokról ide kattintva olvashatják.