• Már több fürdő is bejelentette, hogy az éjszakai fürdőzéseik időtartamát az új kormányrendelethez igazítják.

  • Időt kell arra is hagyni, hogy a vendégek hazaérjenek éjfélig.

A koronavírus-járvány miatt mától életbelépő szigorítások döntően továbbra sem érintik a fürdők működését. A szigorú higiéniai szabályok betartása mellett ezek a létesítmények továbbra is üzemelhetnek. Egy apró területet azért befolyásol az új szabály, – azon belül is az éjfél és reggel 5 óra közötti kijárást korlátozás – ezek pedig az éjszakai fürdőzések.

Bár az esti fürdőzéseknek nem most van a főszezonja, de jó néhány fürdőben azért az őszi-téli időszakban is rendszeresen szerveznek ilyen programokat, hiszen nagyon kedvelik a vendégek. Az éjszakai fürdőzések jellemzően éjfélig tartanak, de egyes helyeken ilyenkor csak éjjel 1-2 óra táján van záróra. Az új szabály miatt viszont mostantól a fürdőzéseket előbb be kell fejezni. Nem is elég csak éjfélkor, hiszen időt kell arra is hagyni, hogy a vendégek hazaérjenek.

Már több fürdő is reagált erre az új szabályra. A Leányfalu Termálfürdő bejelentette, hogy a pénteki és szombati éjszakai fürdőzésüket ehhez igazítják. Ez azt jelenti, hogy a medencéket legkésőbb 23:15-kor el kell hagyni, a fürdőt pedig 23:30-kor zárják. Egészen addig lesz érvényben ez a szabály, amíg a kormányrendeletet vissza nem vonják.

Gyorsan lépett a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő is, hiszen náluk most szombaton, november 7-én lesz zenés éjszakai fürdőzés. Ez mostanában éjjel 1-ig szokott tartani, azonban a jelenlegi helyzetben a fürdő 23 óráig, a medencék és a szaunavilág 22:30-ig lesznek nyitva.

Orosháza-Gyopárosfürdőn a szombati éjszakai fürdőzés éjfélig szokott tartani. Azonban már ezen a szombaton is korábban, 22 órakor lesz a záróra.

Sárvári éjszakai fürdőzés