• Mind a hat nagyon hangulatos, barátságos termálfürdő.

  • Kár, hogy csak a szezonban üzemelnek.

  • Közös pontjuk, hogy kedvező jegyárakat kínálnak.

A kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkező fürdők érdemi forgalmat a nyári tanítási szünet ideje alatt és jó időben tudnak elérni. Bár akadnak olyan termálstrandok, amelyek egész évben nyitva tartanak, – például a Pest megyei Gödön – de tipikusan csak nyáron üzemeltetik ezeket a fürdőket. Illetve olykor erre még májusban és szeptemberben ráhúznak 1-2 hetet.

Összegyűjtöttünk néhány olyan termálfürdőt, amelyek csak szezonálisan üzemelnek, ezért a következő hetekben, hónapokban érdemes lehet őket felkeresni. A tóparti, folyóparti fürdőhelyekkel szemben mindenképpen előnyük, hogy a termálvízzel töltött medencék miatt hidegebb nyári napokon sem hűl le a vizük. Ráadásul általában meglehetősen kedvező jegyárakat kínálnak.

Bonyhádi Termálfürdő

Bonyhádi termálfürdőA Tolna megyében található termálfürdő június 14-én nyitotta meg a kapuit és várhatóan a nyár utolsó napjáig üzemel. Új fürdőről van szó, hiszen 2012-ben adták át. Öt év után tavaly emelték először a belépőjegyek árait, de idén nem történt további emelés, így egy felnőtt belépő 1490 forintba, a nyugdíjas és a diák jegy pedig 1200 forintba kerül.

Csornai Termálfürdő

Csornai TermálfürdőJúnius 2-a óta működik a Csornán található termálfürdő. A tavasz nem volt izgalomtól mentes, hiszen az önkormányzat csak másodjára talált üzemeltetőt a kedvelt és igen jó termálvízzel rendelkező fürdőnek. A létesítményben két termálvizes medence, egy tanmedence és egy úszómedence várja a fürdőzőket. Ami a jegyárakat illeti, egy felnőtt belépő 1400 forintba, a diák és nyugdíjas jegy 1100 forintba kerül.

Dávodi Termálfürdő

Dávodi strandfürdőJúnius elején nyitották meg a termálfürdőt, ami meglehetősen jól felszerelt. Tágas gyógyvizes ikermedence, úszómedence, óriáscsúszdás élménymedence jelenti a választékot. A felnőtt napijegy 1990 forintba kerül, de a gyerekek (4-14 évesek) számára már 1390 forintért váltható belépő, a diákjegy pedig 1690 forintba kerül.

Jászárokszállási Termálfürdő

Jászárokszállási Termálfürdő1972 óta működik ez a kisebb termálstrand, ahol egy modern élménymedence és egy úszómedence áll a vendégek rendelkezésére. Rájuk nem igaz, hogy csak nyáron működnének, a jó időt kihasználva, már április végén megnyitották a termálfürdőt, viszont májusban csak szerdától vasárnapig voltak nyitva. A heti 7 napos nyitvatartásra júniusban tértek át. A jegyáraik nagyon jutányosak, egy felnőtt belépő 1200 forintba kerül, gyerekek, diákok és nyugdíjasok 850 forintért látogathatják a Jászárokszállási Termálfürdőt. (A fenti fotót H. Szabó Sándor készítette).

Tapolcai Termálstrand

Tapolcai TermálstrandA felsorolásból ez a legújabb termálfürdő, hiszen az újjáépítését követően a 2016-os szezon végére adták át és azóta nyaranta üzemel. A Veszprém megyei Tapolcán található fürdőben ülőmedence, élménymedence, úszómedence, pancsoló- és gyerekmedence is található. Egy felnőtt belépő 1700 forintba kerül, nyugdíjasoknak és diákoknak ugyanez 1100 forint, a 4-14 éves gyerekek pedig 800 forintért fürödhetnek. A helyi lakosoknak ezekből az árakból kedvezményt is adnak.

Vasvári Termálfürdő

Vasvár termálfürdőA Vas megyei település fürdője már május közepén megnyitotta a kapuit. Itt a választékot termálmedence, pancsolómedence és úszómedence jelenti. A belépők nagyon olcsók, felnőtteknek 900 forint a napijegy és mindössze 500 forint a gyerekeknek és nyugdíjasoknak.