• Június 16-án az egyik termálfürdő egy vadonatúj csúszdaparkkal, egy másik fürdő kínálata pedig egy újabb csúszdával bővül.

  • Jól indul a strandszezon a csúszdázás szerelmeseinek.

A mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő kínálatából eddig hiányzott a csúszdapark, június 16-tól azonban szabadtéri óriáscsúszdákból sem lesz náluk hiány. Eredetileg már a tavalyi szezonban átadták volna a fürdőzőknek az új csúszdakomplexumot, viszont egy kicsit csúszott az építkezés és csak őszre készültek el a munkálatokkal.

A hivatalos „szalagátvágásos” átadást ettől függetlenül még tavaly november elején megejtették, de a mostani lesz az első szezonja a csúszdaparknak. Ennek a legmagasabb pontja eléri a 20 métert és nyolc, különböző magasságból induló csúszda várja a fürdőzőket.

Az elmúlt bő egy évben ezzel a Zsóry Fürdőnek mind a téli, mind a nyári kínálata jelentős új szolgáltatásokkal bővült, hiszen tavaly márciusban adták át a felújított uszodát és a hozzá kapcsolódó fedett élményfürdőt. Utóbbi mintegy 1,7 milliárd forintba, a csúszdapark pedig 600 millió forintba került, azaz összességében 2,3 milliárd forintnyi beruházás valósult meg a mezőkövesdi fürdőben.

A csúszdapark árazása az élményfürdőjéhez hasonló logikát követ, magyarán a szolgáltatás külön kiegészítő jeggyel (egy karszalaggal) látogatható. Az alapbelépőn felül a csúszdaparkba érvényes karszalag ára jelenleg 1200 forint, azaz ugyanannyi, mint a fedett élményfürdőbe szóló belépőé.

Mezőkövesd Zsóry csúszdaparkCsúszdás szempontból mozgalmas nap lesz június 16., ugyanis a Lipóti Termálfürdőben is egy újabb csúszdát vehetnek birtokba a vendégek. A fürdőben már eddigi is működött egy csúszdapark, az új Rock ‘n Roll csúszdával viszont mostantól hatra bővül az óriáscsúszdás kínálat. Szintén ettől a naptól kezdődően nyitják meg a csúszdához kapcsolódó nagy strandmedencét, azaz szombattól a fürdő minden nyári szolgáltatása elérhetővé válik.

Lipóton június 16-án térnek át a főszezoni jegyárakra, ami pár száz forintos áremelkedést jelent. Egy felnőtt belépőjegy 3200 forintba, a gyerekjegy (6 és 14 év közöttieknek) 2500 forintba, a 2 felnőtt és 1 gyermek számára érvényes családi jegy pedig 8100 forintba kerül.Lipóti termálfürdő csúszda