• Egyelőre csak a szabadtéri termálmedencét nyitják meg, viszont bő egy hónapig nagyon kedvező áron látogatható a Bihart Termálliget.

  • A berettyóújfalui fürdő fejlesztése lassan már a végéhez közeledik, ennek révén majd a gyógyfürdő címet is megkaphatják.

Mostanában több fürdőnyitásról, egészen pontosan újranyitásról is be tudtunk számolni, Pusztaszentlászlótól kezdve Jászszentandráson át Miskolctapolcáig. Ebbe a sorba tartozik a berettyóújfalui Bihar Termálliget is, ahol április 14-én indul majd az idei szezon.

Első körben csak a szabadtéri termálmedence fog üzemelni, viszont cserébe nagyon kedvező áron biztosítják a belépést. Egy felnőtt napi belépő 1000 forintba, Berettyó Kártyával (helyi lakosoknak) 900 forintba, 65 év felettieknek és diákoknak pedig csak 800 forintba kerül. A termálfürdő 10 és 18 óra között várja majd a vendégeket.

A szezonindító jegyárak május 23-ig lesznek érvényben. A tervek szerint majd ekkor nyitják meg a strandi hideg vizes medencéket.

A Bihar Termálligetben egy egész jelentős, mintegy 2,5 milliárd forint értékű fürdőfejlesztés van folyamatban. Ennek során a korábbi fürdőépületet újítják fel, illetve bővítik ki. Az új fedett fürdőrészben többek között gyógyvizes medence, jacuzzi áll majd a vendégek rendelkezésére, de szaunavilág is épül merülőmedencével, sóbarlanggal.

Az épület emeleti szintjén kap majd helyet a gyógyászati részleg. Itt többféle fürdőgyógyászati kezelés is elérhető lesz, köztük például iszapkezelés, súlyfürdő. A gyógyászati szolgáltatások bevezetése már csak azért is fontos, mert bár a termálfürdő minősített gyógyvízzel rendelkezik, viszont nem számít gyógyfürdőnek. A balneoterápiás kezelések révén azonban megszerezhetik a gyógyfürdő titulust is.