• Már néhány gyógyászati kezelés is igénybe vehető a dunaújvárosi Aquantis élményfürdőben.

  • A kezelések köre a későbbiekben tovább bővülhet.

Október elején gyógyászati részleggel bővül a dunaújvárosi élményfürdő kínálata. A létesítményben jelenleg tangentor, azaz a víz alatti vízsugármasszázs, vízi és szárazföldi gyógytorna,gyógymasszázs és súlyfürdő érhető el. Tervbe van véve egy termálkút fúrása is, aminek révén majd újabb fürdőgyógyászati kezelésekkel is bővülhet a kínálat.

A 2007-ben átadott fürdőbe egyébként eredetileg is terveztek gyógyászati részleget. Azonban az Aquantis vesszőfutása miatt hosszú éveken keresztül ezt sem vehették igénybe a vendégek.

A döntően bankhitelből felépített dunaújvárosi élményfürdőt a 2012-es nyári szezon után zárták be. Sokáig semmi remény nem látszott az újbóli megnyitására. A CIB Bank éveken át hiába keresett vevőt – 900 millió forint körüli irányáron – az ingatlanra, nem tudtak rajta túladni. Végül 2017-ben született meg a döntés, hogy egy közel 5 milliárd forintos állami támogatás révén a város vásárolhatja meg a fürdőt. Ebből a keretből végezték el az addigra meglehetősen leromlott állagú fürdő felújítását, valamint a szomszédos Fabó Éva sportuszoda korszerűsítését is.

Dunaújváros fürdő

Közel hatévnyi szünet után 2018 június elsején nyitották meg újra az Aquantis fürdőt. A belépőjegyek árai azóta változatlanok. Az alap felnőtt belépő 2200 forintba, a gyermekjegy 1500 forintba, a diák és nyugdíjas belépő pedig 1700 forintba kerül. Mindezekből a helyi lakosoknak 15 százalékos kedvezményt biztosítanak.