• Balázsnak kiújult a gerincsérve és már járni is nehezen tudott.

  • Szerette volna elkerülni a műtét, ezért felkereste a hajdúszoboszlói gyógyfürdő reumatológiai szakrendelését.

A hajdúszoboszlói Hungarospa gyógyfürdő rendszeresen közöl cikkeket a náluk történt gyógyulásokról. Legutóbb Czeglédi Gyulának, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatójának a történetéről írtak, aki egy szívműtét után sikeres rehabilitáción esett át a fürdőben. Most egy 35 éves férfi történetén mutatták be a gyógyvíz, illetve a Hungarospában elérhető kezelések hatékonyságát.

Balázs a gyerekkorától kezdve gerincproblémákkal küszködött, gerincsérv (más néven porckorongsérv) miatt pedig 2009-ben egy műtéten is átesett. Akkor a debreceni kórházban eltiltották mindenféle fizikai munkától, de a felépülése után újból munkába állt kőművesként. A nehéz fizikai munka miatt azonban kiújult a betegsége, tavaly kora ősszel már lábra állni sem tudott és kórházba került.

A kórházban megint a műtétet javasolták, de azt mindenképpen szerette volna elkerülni és egy ismerőse tanácsára felkereste a hajdúszoboszlói Hungarospa reumatológiai szakrendelését. A fürdőben elektroterápiás kezeléseket, gyógymasszázst, súlyfürdőt és víz alatti – gyógyvízben végzett – gyógytornát írtak elő a számára, az első hetekben pedig egyéni gyógytornán is részt vett.

Hungarospa gyógyfürdő gerincsérvA kezelések olyannyira eredményesnek bizonyultak, hogy Balázs megúszta a műtétet, újra munkába tudott állni és elmondása szerint visszatérő vendége lesz a gyógyfürdőnek. „Mikor először idejöttem, járókerettel léptem be az ajtón és mindenki csodálkozott, hogy ilyen fiatalon milyen súlyos az állapotom. De bízva a dolgozók lelkiismeretes munkájában és hozzáállásában, én sem hagytam el magam és mindent megtettem a gyógyulásom érdekében. Ennek köszönhető, hogy ma már együtt szaladgálhatok a kislányommal a házunk udvarán” – nyilatkozta a sikeres kezelések után.

A lenti videón a víz alatti csoportos gyógytorna látható:


A teljes beszámolót elolvashatják a fürdő honlapján. A fürdő vezérigazgatójának a gyógyulásáról pedig itt olvashatnak.